середа, 24 вересня 2008 16:26

Японці змогли знищити ракову клітину

Учені науково-дослідного інституту індустрії і технології і університету охорони здоров"я і гігієни спільно розробили спосіб знищення ракової клітки протягом 10 днів, повідомив в середу представник університету.

За його словами, для підвищення ефективності світлосприйнятливого лікарського препарату, який використовується при лікуванні лазерним опромінюванням, вперше в світі була використана так звана "карбоно-нано трубка", яка є порошкоподібною речовиною чорного кольору, що виглядає під мікроскопом як така, що складається з найдрібніших волокон.

Властивості світлосприйнятливої речовини, як лікарського препарату при лікуванні онкології лазерним опромінюванням, були відомі медицині і раніше, але застосування його було малоефективним через поганої здатноість розчинятися у воді.

Учені помістили труднорозчинний і, як наслідок, не засвоюваний клітиною лікарський препарат всередину "карбоно-нано трубки", вклавши її в оболонку з розчинних у воді протеїнів. Таким чином лікарський препарат ефективно дійшов до клітини.

Це перший подібний експеримент в світі, відзначив представник університету.

В результаті досвіду над мишами, клітина, в яку був упроваджений лікарський препарат усередині "карбоно-нано трубки", після щоденного опромінення лазером протягом 15 хвилин, переставала існувати вже через 10 днів.

Учені планують перейти до дослідів на крупних тваринах і потім почати підготовку використання технології для лікування онкологічних захворювань у людей, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Японці змогли знищити ракову клітину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути