середа, 23 вересня 2009 12:56

Американці назвали причини поширення інфекцій від тварин

Американці назвали причини поширення інфекцій від тварин

Американські експерти назвали причини поширення "зоонічних інфекцій" - тобто епідемій людського населення, які мають тваринне походження. Як визначив Інститут медицини Національної дослідницької ради США, мандрівки авіатранспортом, зміна клімату, ріст населення і збільшення обсягів споживання м"ясної продукції із країн, що розвиваються, призводять до поширення зоонічних інфекцій.

Зоонічними інфекціями називають свинячий грип, СНІД, коров"ячий сказ, інфекції, які передаються від гризунів.

Інтегрована глобальна система коштує 800 млн доларів. Її запровадження дозволить попереджати поширення зоонічних хвороб.

Протягом останніх десяти років на боротьбу із вірусами, які передаються від одного виду до іншого, витрачено 200 млрд доларів. Дослідники твердять про те, що це "мала сума", зазначається у статті.

Вірус свинячого грипу поширювався протягом десяти років, каже представник Асоціації медичних коледжів Америки Маргарет Папайоану (Marguerite Pappaioanou). За її словами, вперше до людини вірус зміг передатися влітку 2008 року.

Як відомо, за припущеннями СНІД - це інфекція,яку людина підхопила від шимпанзе. Синдром атипічної пневмонії передався до людини від куниці, - інфекція, яка поширювалася протягом місяців у Китаї, перш ніж розповсюдилася у по всьому світу.

Потрібна "модель" для тривалого інтегрованого нагляду за популяцією тварин і людським населенням у світі, щоб попередити нові спалахи і швидко на них реагувати, вважає професор Джеральд Койш (Gerald Keusch) із Університету Бостона, США.

Дослідники скаржаться, що на "запобігання інфекціям в режимі "швидкої допомоги" витрачається більше ресурсів, тому дешевше подумати про попередження заздалегідь, створивши ефективну систему для попередження зоонічних інфекцій.

Gazeta.ua за матеріалом NewsDaily


Зараз ви читаєте новину «Американці назвали причини поширення інфекцій від тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути