понеділок, 14 лютого 2011 12:30

Американці навчилися розганяти тюремні бунти "мікрохвильовкою" (ФОТО)

Розроблено ідеальну поліцейську зброю, що викликає у людини больові відчуття, але не заподіює їй шкоди. Установка, створена американською оборонної компанією Raytheon на кошти Національного інституту юстиції, отримала назву Assault Intervention Device - "Пристрій, що зупиняє насильство" (AID).

Він випускає невидимі електромагнітні хвилі в міліметровому (НВЧ) діапазоні, які здатні проникати на 0,4 мм під людську шкіру на ділянці діаметром близько 12 см. Далекобійність поліцейської "мікрохвильовки" становить 30 метрів.

Відчуття, які виникають від контакту з подібним променем, дуже неприємні. "Жертви" стверджують, що вони нагадують дотик розпеченої праски або іншого гарячого предмету. Щоправда, "обстріл" триває не більше 3 секунд. Після цього прилад автоматично відключається. Шкіра та внутрішні органи залишаються неушкодженими.

Зовні AID нагадує футуристичну гармату. Установка управляється джойстиком. Прицілюватися можна на екрані комп'ютера. Основним недоліком AID є громіздкість: висота "знешкоджувача бунтів" - 2,3 метра.

Першими больові промені випробують на собі потенційні заворушники, які відбувають термін покарання у в'язниці Pitchess Detention Center, що неподалік від Лос-Анджелеса. Якщо пристрій покаже себе з позитивного боку, розробники, можливо, зроблять його більш компактним.

За матеріалами: Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Американці навчилися розганяти тюремні бунти "мікрохвильовкою" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути