четвер, 27 травня 2010 10:20

Алкоголь захищає від хвороби Альцгеймера

Алкоголь захищає від хвороби Альцгеймера

Помірне споживання алкоголю може забезпечити здоровим людям захист від хвороби Альцгеймера.

Дослідження проводив колектив учених з Університету Валенсії. Робота передбачала порівняльний аналіз анамнезів і пристрастей до куріння і випивки в групах які страждають на хворобу Альцгеймера і здорових випробовуваних. Обидві групи були однакові за віковим і гендерним складом.

Результати показали, що некурящим жінкам алкоголь приносить найбільшу користь, запобігаючи виникненню деменції. Тепер фахівці мають намір розглянути взаємодію споживання спиртного і тютюну, а також їх вплив на організм в залежності від статі. На користь ефекту взаємодії куріння і випивки свідчить той факт що і алкоголь, і сигарети впливають на нейронні рецептори мозку.

До речі, нещодавно було встановлено, що помірне споживання спиртних напоїв може знижувати ризик розвитку діабету. Ті, хто випивають в середньому по одній-дві порції алкогольного напою в день на 45% рідше хворіють на діабет другого типу, ніж непитущі. Крім того, менше шансів отримати цю недугу мають жінки і чоловіки, у яких ризик появи діабету і так невеликий, оскільки вони не мають зайвої ваги, не курять, їдять здорову їжу і регулярно займаються спортом.

Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Алкоголь захищає від хвороби Альцгеймера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути