четвер, 04 червня 2009 11:23

Які продукти допоможуть пережити екзаменаційний стрес

Які продукти допоможуть пережити екзаменаційний стрес

Кожен іспит - це потужний стрес, що серйозно впливає на здоров"я.

Як допомогти собі або своєму ближньому пережити цей час без втрат для здоров"я?

Перш за все треба правильно розпланувати час, відведений на підготовку до іспиту. Теми білетів краще розподілити по днях. Почати варто з найскладніших, погано засвоєних або забутих тим. Останній день перед іспитом не повинен бути напруженим, залиште його для повторення.

Під час підготовки дуже важливо дотримуватися режиму дня. Відомо, що головний мозок здатний інтенсивно працювати в середньому 8-9 годин на день, хоча бувають і виключення. У раціоні студента чи абітурієнта обов"язково повинні бути присутніми м"ясо і особливо риба, молочні продукти, вітаміни (свіжі овочі і фрукти, зелень, соки). Оскільки вітамінів в раціоні, як правило, не вистачає, є сенс поповнити його вітамінізованими продуктами і вітамінними комплексами. Від чіпсів, солодощів, газованих напоїв кращевідмовитись (і не лише під час підготовки до іспитів!) - нічого, крім шкоди здоров"ю, вони не приносять.

Стрес допомагають зняти шоколад, горіхи, банани, полуниця. Кращому запам"ятовуванню і підвищенню розумової активності сприяють морква, капуста, сухофрукти (чорнослив, курага, родзинки, інжир), лимон і інші цитрусові, мед. Якщо відчуваєте втому, а часу закінчити тему трохи не вистачає, можна випити чашку кави, але зловживати нею як стимулятором не варто - врешті решт від великої кількості кави шкоди може бути більше, ніж користі.

За матеріалами medinfo

Зараз ви читаєте новину «Які продукти допоможуть пережити екзаменаційний стрес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути