Ексклюзиви
середа, 23 вересня 2009 08:19

Які чинники впливають на тривалість життя?

Які чинники впливають на тривалість життя?

Будь-якій з нас чудово відомо, що здорова дієта і регулярні фізичні навантаження певною мірою творять дива. Завдяки правильно підібраному раціону харчування можна не тільки відкоригувати фігуру, але і поліпшити колір обличчя. Заняття фітнесом не тільки підвищують тонус, але й покращують настрій. Але які чинники найсерйозніше впливають на тривалість життя? Відповідь на це питання знайшли співробітники Оксфордського університету.

Британські фахівці проаналізували самопочуття 19 тисяч державних службовців у віці від 40 до 69 років і простежили за станом їхнього здоров"я протягом майже 40 років. Учасникам експерименту вимірювали зріст, вагу, артеріальний тиск (АТ), показники дихання, рівень холестерину і цукру в крові. Всі вони відповіли на питання про минулі хвороби, шкідливі звички, рід діяльності і сімейний стан.

Оксфордські дослідники взяли до уваги куріння, рівень холестерину і артеріального тиску, оскільки вони є основними чинниками ризику серцево-судинних захворювань.

"Така довготривала робота показала нам, що ті чоловіки, у кого в 50 років має місце стійке підвищення АТ і холестерину в крові і хто не кинув палити, доживуть лише до 74 років, тоді як останні, що не мають вказаних відхилень в здоров"ї, можуть розраховувати на святкування свого 83-річчя, - констатує керівник дослідження Доктор Роберт Кларк. - Ці результати допоможуть чоловікам серйозніше ставитись до діагнозів, які лікарі ставлять їм в медичних картах. Будь-який з них, хто вирішив сьогодні відмовитися від сигарет і прийняти всі заходи з нормалізації АТ і рівня холестерину, має всі шанси значною мірою збільшити тривалість свого життя".

Професор Пітер Вейсберг, директор Британського фонду проблем серця, у свою чергу також відзначив: "Хоча в даному дослідженні взяті до уваги тільки чоловіки, ми вважаємо, те ж саме відноситься і до жінок. Особисто я пропоную всім своїм пацієнтам старше 40 років регулярно проходити медичне обстеження серця і судин", повідомляє Kleo.ru.

Зараз ви читаєте новину «Які чинники впливають на тривалість життя?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути