понеділок, 04 серпня 2008 09:25

Як вирішити проблеми з волоссям

Так вже трапляється, що часто волосся стає якимсь індикатором нашого здоров"я і стану організму в цілому, вони можуть "захворіти" і під несприятливим впливом зовнішнього середовища.

Якщо ж це відбулося саме з вами, то терміново займіться їх лікуванням. Вашій увазі пропонуються нескладні методи боротьби з тими або іншими недугами, які можуть торкнутися вашого волосся.

Якщо вони втратили блиск і стали тьмяними, то повернути все в первинний стан можна за допомогою такого засобу: змішайте в рівній кількості подрібнені трави подорожника, ромашки і материнки, після цього одну столову ложку трав"яного збору залийте одним стаканом окропу, наполягайте протягом десяти хвилин. Потім опустіть в настій скибу чорного хліба до його розм"якшення.

Отриману хлібно-трав"яну кашку ввітріть в шкіру голови і розподіліть по всій довжині волосся, накрийте поліетиленом і пов"яжіть голову рушником.

Тримаєте таку маску протягом години, потім сполосніть теплою водою, не використовуючи шампуня, хай волосся висохне на повітрі. Досить користуватися такою маскою раз на тиждень, і ви забудете про свою проблему.

Від кінчиків волосся, що січуться, можна позбавитися за допомогою гарячих ножиць, якщо ж їх немає в наявності - не біда, заміните їх масляними масками, які слід робити після кожного миття голови.

Для цього вам потрібно буде приготувати лікувальне масло: змішайте по одній столовій ложці свіжих подрібнених трав ромашки аптечною, звіробою, кропиви і березового листя, залийте суміш половиною стакана рослинного масла, укладіть все в скляну банку, щільно накрийте і відправте на зберігання в темне місце на тиждень. Після чого цілюще масло слід процідити і використовувати для втирання у вимиті і висушені кінчики волосся, змивати його не слід.

Волосся випадає? Візьмемося за його зміцнення. Змішайте по одній столовій ложці квіток ромашки, липи і листя кропиви, залийте все одним стаканом окропу, настоюйте протягом півгодини і процідите.

Після цього, в отриманий настій додайте по дві-три краплі вітамінів А, В1, В12, Е, які випускаються в масляній формі і шматочок житнього хліба.

Через п"ятнадцять хвилин всі інгредієнти перемішайте між собою, нанесіть на шкіру голови і на волосся.

Зверху надіньте поліетиленовий пакет, зверху пов"яжіть рушником.

Через годину-півтори добре промийте волосся чистою водою, шампунь використовувати можна, але не обов"язково, оскільки хліб справитися з надлишками жиру, а трав"яний настій - з брудом і пилом, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Як вирішити проблеми з волоссям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути