Ексклюзиви
вівторок, 22 липня 2008 09:00

Як правильно мити волосся

Як правильно мити волосся
Звичайно, важко повірити в те, що є якийсь "правильний" спосіб мити голову. Насправді від цього безпосередньо залежить стан волосся. Доглядайте за волоссям так, немов це дорогий шовк! Адже ви не почнете прати шикарну шовкову сукню в пральній машині?

Щоб уникнути зайвого пошкодження волосся під час миття:

1. Розпустіть волосся по плечах, і... залиште їх там. НІКОЛИ не мніть їх зверху, коли наносите шампунь. Краще всього мити голову під душем, над ванною або в спеціальній раковині, призначеній для миття голови (зазвичай їх використовують в салонах).

2. Перед нанесенням шампуня як слід намочіть волосся. Вода повинна бути теплою, але не гарячіше. Струмінь води повинен бути не дуже сильним, щоб її тиск не шкодив корінню волосся.

3. Видавіть необхідну кількість шампуня в долоню.

4. Злегка напіньте шампунь руками, а потім нанесіть його на шкіру голови. Рівномірно розподіліть шампунь по всій голові масажуючими рухами. Прагніть робити це подушечками пальців, а не нігтями. Щоб перемістити пальці в інше місце, обов"язково відірвіть їх від шкіри.

НЕ намагайтеся розділяти пасма пальцями. Адже саме мокре волосся найбільш чутливе і ломке. Якщо у вас жирне або просто сильно забруднене волосся, нанесіть шампунь по всій довжині, починаючи від коріння. Якщо ваше волосся сухе, ослаблене або забарвлене, можливо обмежитися лише корінням і видалити незначну кількість бруду і жиру з кінчиків, змиваючи залишки шампуня.

5. Промийте волосся чистою прохолодною водою. Переконайтеся, що ваше волосся як і раніше лежить вільно. Злегка розділіть пасма пальцями, особливо якщо волосся довге і шампунь не відразу вимивається до кінця.

6. Якщо ви зупинили свій вибір на бальзамі-обполоскувачі, самий час нанести його. На відміну від шампуня, наносити кондиціонер потрібно з кінчиків, лише злегка доторкнувшись до коріння наприкінці кінці. Залиште кондиціонер на пару хвилин і знову добре промийте волосся, трохи знизивши температуру води.

7. Акуратно промочіть волосся рушником. Не тріть! Дуже хороші спеціальні шапочки для волосся, вони легкі і не викликають ламкості.

8. Підсушивши волосся, можна наносити кондиціонер, що не вимагає змивання.

9. ЗАВЖДИ розчісуйте мокре волосся гребінцем з рідкими зубцями. Але у жодному випадку НЕ користуйтеся щіткою, поки волосся вологе.

10. НІ ЗА ЩО не дозволяйте собі спати з мокрим волоссям. Не дивлячись на поширеність цієї звички, вона зовсім не корисна. Делікатніше, мокріше волосся легко ламається, коли ви повертаєтеся під час сну. Навіть якщо волосся не ламається, його лусочки грубіють і воно виглядає менш гладким.

11. Відмовляйтеся від фену кожного разу, коли є можливість.

Всього трохи уваги і турботи, і у вас буде волосся вашої мрії. Адже це заслужено! Цінуйте своє волосся дорожче за кращий шовк, і воно відповість вам розкішно блискучою взаємністю,повідомляє neboley.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно мити волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути