Ексклюзиви
пʼятниця, 05 березня 2010 17:46

Як полегшити біль під час менструації

Як полегшити біль під час менструації

У період менструації жінка стає чаклункою. Цей період є особливим з точки зори психології, розказала психолог Вікторія Борисова, член Міжнародної асоціації психологів-практиків.

На психоемоційному рівні жінка переживає стан трансформації – народження і смерті одночасно, тому що одна яйцеклітина помирає, інша готується дати життя.

"Тому цілком природно, що в цей період жінка хоче усамітнитись, подумати. Лягти, тому що жінка відновлюється лежачи, в горизонтальних потоках. Якщо вона днями лежатиме з книгою – це буде норма. Тому що вона дійсно заглиблюється в себе".

В період менструації жінка знаходиться на піці своєї творчої активності.

"В давнину жінках забороняли ходити до храму під час менструації. Не тому, що вони були "нечистими", а тому що можуть мати магічну енергію в ці дні".

Фізичну і психологічну активність у "критичні дні" бажано обмежити, радить Людмила Копієвська, практичний психолог і спеціаліст по йозі.

"Не варто працювати до повної знемоги або бігати по магазинам. Не варто навантажувати себе під час спортивних занять. Не рекомендуються кардіотренування, плавання та аквааеробіка, а також вправи, під час виконання яких ноги розташовані вище голови – стійки на голові, плечах. Не бажано напружувати м"язи пресу".

Болі у спині та спазми допоможуть зняти прості вправи.

"Нахили вперед у положенні стоячи чи сидячі регулюють відтік менструальної крові, масажують репродуктивні органи. Можна робити вправи на розтягування, наприклад поза кішки, коли треба закруглити і вигнути спину. Розслаблюючі пози: лежачі на спині з прямими ногами, а також приймаючі позу дитини. Для цього лежачи на спині треба зігнути коліна і підняти їх над животом".

Під час "критичних днів" треба їсти зелень, фрукти та овочі, бобові, хліб із цілого зерна, молоко, сир, вершкове масло, мед, пити трав"яні чаї.

Сучасна церква дозволяє жінці відвідувати храм під час критичних днів, каже магістр богослов"я Андрій Кулагін.

"Заборона заходити до храму була пов"язана з тим, що жінки не носили нижньої білизни. І сідаючи на лави залишали слід і, якщо можна так сказати, опоганювали церкву. Але зараз сучасні технології дають можливість жінці не відчувати дискомфорту. Крім того, церкви усіх релігій є постмодерністськими. Жінка може приймати участь в усіх обрядах під час менструації", - запевнив він.

Зараз ви читаєте новину «Як полегшити біль під час менструації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути