середа, 18 березня 2009 12:45

Як кинути палити за 5 етапів

Як кинути палити за 5 етапів

Оберіть дату, коли ви остаточно кинете палити, залиште достатньо часу для створення плану відмови від сигарет і спілкування з людьми, яким вдалося побороти цю шкідливу звичку. Потім запишіть в щоденнику, як часто ви палите і за яких обставин - як тільки ви дізнаєтеся про свої справжні мотиви, вам буде простіше їх подолати. Отже, етап перший - Плануйте заздалегідь.

Етап другий - Виберіть свій метод
На жаль, не існує єдиного уніфікованого для всіх підходу, можливо, ви навіть спробуєте декілька стратегій відразу, щоб вирішити проблему. Переконайтеся, що ви враховуєте обидві залежності від нікотину: фізичну і емоційну.

Етап третій - Створіть новий режим
Оскільки куріння займає певну частину вашого часу, ви повинні будете сформувати нові звички. Жуйте жуйку після обіду, або грайте в комп"ютерну гру замість сигаретної паузи. Уникніть походів в задимлені ресторани і придбайте освіжувач повітря для свого автомобіля, щоб позбутися запаху.

Етап четвертий - Зверніться за підтримкою
Ви єдині, хто може змусити себе кинути палити, але якщо ви оточите себе друзями і членами сім"ї, то це допоможе вам пройти це суворе випробування. Виберіть в групу підтримки когось, хто дійсно зацікавлений в тому, щоб ви позбулися цієї звички.

Еетап п"ятий - Думайте про позитив
Знайте, що кожний день без куріння - досягнення. Згадуйте про це кожного разу і знайте, що ви достатньо сильні для того, щоб зберегти цю зміну на все життя.

3 питання до Аріана де Бонвуазена, автора нової книги про боротьбу з курінням "Перші 30 Днів"

Питання: Я вже знаю про ризики для здоров"я, що виникають через куріння. Але чому тоді мені все ще важко відмовитися від цигарок?

Відповідь: Ваша особиста причина, що спонукає вас відмовитися від паління, повинна бути сильнішою, ніж ваше бажання прикурити сигарету. Вислів, "я хочу бути поряд зі своїм сином протягом наступних 50 років", має більше значення, ніж "Куріння погане для мене". Таким чином, погляд зсередини допомагає нам знайти стимул для того, щоб відмовитися від цієї звички.

Які помилки найчастіше роблять люди при ухваленні такого рішення, і як я можу їх уникнути?

Відповідь: Навіть курці забувають, що паління задовольняє емоційну потребу - і тому їм варто знайти інший спосіб для цього. Спробуйте слухати музику або вийдіть на прогулянку.

Що швидше допоможе мені досягти успішних результатів?

Відповідь: Продовжуйте повторювати собі: "я більше не палю", і ваш мозок почне вам вірити. Але також вибирайте для себе заохочення і подарунки, наприклад: за "некуріння" протягом п"яти днів - новий фільм або манікюр. Це дає сигнал в мозок, що приємні моменти можливі у разі відмови від цигарок.

За матеріалами eurolab.ua, veslo.org

Зараз ви читаєте новину «Як кинути палити за 5 етапів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути