Ексклюзиви
вівторок, 25 березня 2008 10:34

90% омолоджуючої косметики прискорює старіння шкіри

Російські учені прийшли до цікавого висновку, який засмутить багато жінок. Дослідники з Наукового Новосибірського центру вірусології і біотехнології стверджують, що переважна частина омолоджуючих косметичних засобів (90%) не тільки не сповільнюють, а, навпаки, прискорюють процес старіння шкіри.

Були узяті проби більше 500 антивікових кремів і з"ясувалося, що в більшості з них концентрація активних компонентів перевищує допустиму норму у декілька разів. Учені виявили і довели факт, що креми з 11% масовою часткою жирів збільшують темпи в"янення шкіри. Більшість косметики містить близько 40% цих речовин.

Таку ж статистику оприлюднили недавно і канадські учені. Також члени Наукового комітету косметичної продукції при Раді Європи застерігають жінок, що використання пілінга знижує захищеність шкіри від ультрафіолетових променів, пише scienceblog.ru.

Зараз ви читаєте новину «90% омолоджуючої косметики прискорює старіння шкіри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути