четвер, 17 грудня 2020 15:33

31 рік тому світ побачив першу серію "Сімпсонів"

31 рік тому світ побачив першу серію "Сімпсонів"
Мультисеріал "Сіпсони" передбачив масові заворушення в США, Фото: scroll.in

1989 року вийшла 1-ша серія мультсеріалу "Сімпсонів". Серіал налічує майже 700 серій.

Цікавий факт про мультсеріал те, що вигук Гомера Сімпсона "Доу!" додали в Оксфордський словник англійської мови. А ім'я Барта єдине вигадане у мультфільмі. Усі інші Сімпсони отримали імена членів сім'ї творця серіалу Метта Греннінга. У персонажів мульфільму по 4 пальці, бо це економить час художникам. Лише у Бога – 5 пальців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Склали список найкращих фільмів 2020 року

1990 року пісня Барта Do The Bartman очолила британський чарт. Вона взяла 1-ше місце в Австралії, Ірландії, Новій Зеландії, Норвегії та Великій Британії. А Меггі Сімпсон озвучував і Метт Греннінг.

Наймолодша Сімпсон у серіалі взагалі небагатослівна. Її першим словом було "тато", і воно прозвучало голосом акторки Елізабет Тейлор. А Греннінгу належать звуки смоктання соски.

Дім Сімпсонів збудували в реальності у штаті Невада. Його побудували як головний приз для конкурсу від телеканалу Fox та компанії Pepsi. Переможець мав вибір: жити в будинку Сімпсонів, або ж взяти гроші – $75 тис. І перемогла жінка поважного віку, яка не захотіла відчути себе Сімпсоном та взяла гроші.

Мульсеріал передбачив масові заворушення в США. Наприклад, учасники протесту в місті Міннеаполіс спалили поліцейську дільницю через смерть афроамериканця Джорджа Флойда, який помер унаслідок жорсткого затримання правоохоронцями. Також Сімпсони передбачили обрання Дональда Трампа президентом США.

Дехто знаходив у мультфільмі пророкування результату президентських виборів в Україні 2019 року.

2021 року фільми одночасно виходитимуть і на великих екранах, і у стрімінгу сервісу HBO Max.

Протягом наступного року компанія Warner Bros. планує випустити у такий спосіб 17 фільмів, серед яких: "Дюна", "Матриця 4", "Диво-жінка", "Загін самогубців: Місія навиліт", "Смертельна битва" - Mortal Kombat, "Том і Джеррі", повідомляє The Verge.

Зараз ви читаєте новину «31 рік тому світ побачив першу серію "Сімпсонів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути