середа, 26 квітня 2017 14:29

24-річний кіт їсть дині та йогурти

У Києві живе 24-річний кіт на ім'я Річард Діо фон Штольберг.

Автор: styler.rbc.ua
  24-річний кіт ніколи не виходив на вулицю
24-річний кіт ніколи не виходив на вулицю

Кожен рік життя кота прирівнюється до шести-семи років "людських". За цими підрахунками коту близько ста років.

"У нас з ним сильний зв'язок. Саме це є головною причиною, по якій Річік живе так довго. По-іншому це пояснити не можна ніяк. Він ніколи не виходив на вулицю, ніколи не гуляв по двору, ніколи не контактував з іншими тваринами. Для нього ми і наша квартира - це весь світ! Не кожна тварина може так жити, і при цьому бути щасливою. Ім'я ми придумали самі. А Діо фон Штольберг – це прізвище. Його бабуся – суперпородиста емігрантка з Німеччини", - розповідає господиня кота, Ганна.

Порода Річарда – невська маскарадна. Це рідкісна експериментальна порода. Такі коти відрізняються великими розмірами, довгою пухнастою шерстю і чимось нагадують хижаків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собака змусив господаря слухати вуличного музиканта

Старіння у всіх котів проявляється по-різному. У когось зір падає, в інших - зуби випадають. У нього ж погано працюють суглоби. Він то одну лапу став тягнути, то інші. Він вже не може сидіти на задніх лапах, як сидять інші коти. Близько півроку тому він став опиратися на хвіст. B останнім часом він став дуже погано чути і забувати моменти. Наприклад, поїв, пішов у коридор, постояв там п'ять хвилин і повернувся знову поїсти.

"За вагою він - як кошеня. Хоча їсть багато "Людської" їжі він взагалі ніколи не їв. Єдине – любить диню і йогурти. Він ніколи не їв каш, котлет або тим більше сосисок. Сосискою він любив тільки погратися. Є коти, які їдять найдорожчий корм, з них господарі пилинки здувають, але вони стільки не живуть. А Ричик за всю історію себе хворів тільки один раз, і то це був звичайний лишай", - кажуть його власники.

У Річарда є паспорт, що підтверджує дату його народження і родовід.

Останнім найстарішим в Україні котом був кіт із Одеси, якому було 21 рік і 11 місяців. Але після реєстрації рекорду він прожив лише два місяці. І тепер номінація відкрита

Сім'я подала заявку у Книгу рекордів України. Але щоб зареєструвати його як найстарішого кота, потрібно заплатити 12 тисяч гривень. У Національному Реєстрі Рекордів таку суму пояснили тми, що це не державна організація, а приватна. І люди, звертаючись в неї, замовляють послугу.

Зараз ви читаєте новину «24-річний кіт їсть дині та йогурти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути