середа, 06 серпня 2008 09:27

21 жовтня учені створять чорну діру, яка поглине Землю?

21 жовтня учені створять чорну діру, яка поглине Землю?

Найбільш потужний в історії прискорювач елементарних часток - Великий адронний коллайдер (LHC) - офіційно запрацює 21 жовтня 2008 року, повідомив начальник відділу фізики важких іонів на LHC Об"єднаного інституту ядерних досліджень Олександр Водоп"янов.

"На 21 жовтня призначена інаугурація цього коллайдера, а це значить, що до цього дня через все кільце пропустять пучок протонів ", - повідомив Водоп"янов.

Зазначимо, що прискорювач елементарних часток створювали протягом семи років у Європейському центрі ядерних досліджень. У цей час коллайдер перебуває в гігантському тунелі на глибині ста метрів.

Фахівці повідомляють, що у величезному прискорювачі два пучки часток будуть рухатися в протилежному напрямку на величезній швидкості, але в деяких місцях їхні маршрути перетнуться, що дозволить протонам зіштовхуватися. Направляти частки будуть кілька тисяч надпровідних магнітів, а наслідки зіткнення протонів і стануть головним предметом вивчення.

Початок роботи потужного прискорювача викликало безліч катастрофічних пророкувань серед учених. Одні думають, що при роботі коллайдера нібито утвориться чорна діра, яка поглине Землю. Інші повідомляють про ймовірність утворення крапель невідомої речовини, які складаються із верхніх, нижніх і дивних кварків, а також утворення магнітних монополів.

Слід зазначити, що на всі ці доведення дослідники CERN наводять наукові дані, згідно яких подібні побоювання визнаються необґрунтованими, тому що зіткнення тієї ж потужності, що й на коллайдері, у природі відбуваються постійно. А чорні діри, які, відповідно до деяких теорій, нібито можуть з"явитися при роботі коллайдера, будуть мати настільки малий час життя, що просто не встигнуть почати поглинати матерію.

Нагадаємо, що спеціалісти CERN планували запустити Великий адронний коллайдер (ВАК), 15 травня 2008 року. Однак тоді старт був перенесений до осені, повідомляє РІА Новости

Зараз ви читаєте новину «21 жовтня учені створять чорну діру, яка поглине Землю?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути