понеділок, 22 вересня 2008 14:28

10 заповідей для продовження молодості

10 заповідей для продовження молодості
1-а заповідь: не об"їдайтеся. Замість звичних для багатьох 2500 калорій задовольняйтеся 1500. Харчуйтеся урівноважено: їжте не дуже багато, але і не дуже мало.

2-а заповідь: меню повинне відповідати віку. Кожен потребує різного харчування. Наприклад, у 30-річних жінок зморшки з"являться пізніше, якщо вони регулярно будуть їсти печінку і горіхи. Людям старше сорока корисний бета-каротин. Після п"ятдесяти років кальцій "тримає у формі" кістки, а магній - серце. Ввівши в раціон рибу, ви захистите серце і кровоносні судини!

3-а заповідь: знайдіть собі відповідну роботу! Добре підібрана робота сприяє продовженню молодості. Той, хто не працює, зазвичай виглядає на 5 років старше свого віку.

4-а заповідь: знайдіть свою пару в житті. Любов і Ніжність - кращі засоби проти старіння. Висновки дослідників: якщо займатися коханням двічі на тиждень, ви виглядатимете на 14 років молодше. Адже під час сексу виробляється ендорфін, який інакше називають гормоном щастя, - він сприяє зміцненню імунної системи.

5-а заповідь: майте на все власну точку зору, утвердітся в ній. Людина, що живе усвідомлено, значно рідше буває пригніченою, впадає в депресію, ніж той, хто "пасивно пливе за течією".

6-а заповідь: більше рухайтеся! Навіть 8 хвилин щоденних занять спортом продовжують життя. В процесі руху вивільняються гормони росту, вироблення яких особливо скорочується після 30 років.

7-а заповідь: спіть в прохолодній кімнаті. До казано: той, хто спить при температурі 17 - 18°с, довше залишається молодим. Річ у тому, що обмін речовин в організмі і прояв вікових ознак залежать від температури навколишнього середовища.

8-а заповідь: час від часу тіште себе! Не обмежуйте себе, виходьте іноді за рамки жорстких життєвих правил. Часом, всупереч рекомендаціям про здоровий спосіб життя, дозволяйте собі "заборонений" ласий шматочок.

9-а заповідь: не слід завжди пригнічувати в собі гнів. Постійно тримати в собі негативні емоції шкідливо. Іноді варто розповісти іншим, що вас засмутило, або посперечатися з тим, з ким ви не згодні. Той, хто ніколи не випліскує негативні емоції, більш схильний до захворювань, у тому числі і злоякісних пухлин.

10-а заповідь: тренуйте головний мозок! Час від часу розгадуйте кросворди, грайте в колективні ігри, що вимагають розумової діяльності. Примушуйте мозок працювати - тим самим ви уповільнюєте процес вікової деградації розумових здібностей і одночасно активізуєте роботу серця, системи кровообігу і обмін речовин, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «10 заповідей для продовження молодості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути