пʼятниця, 28 березня 2008 14:37

Учені представили робота, що допомагає у повсякденному житті (ФОТО)

Японська компанія Toshiba, відома своїми інноваціями в техніці і просунутими роботами, представила свою нову розробку - ToshibaApripoko.

Apripoko - це невеликий, але розумний робот, який буде допомагати своєму господареві в повсякденному житті. А господарів у нього може бути декілька. Про кожного він запам"ятовуватиме все, що той йому говорив і пізніше зможе легко зрозуміти про що його просять.

Спеціально для цього, для розпізнавання людини, яка щось йому говорить, у робота є камера і мікрофон. Працює даний робот досить таки легко і просто. Перший раз, кажучи йому щось, потрібно буде скористатися спеціальним пультом управління. А ось потім він зможе зробити теж саме просто за вашою голосовою командою.

Але це ще не все. Ще однією цікавою особливістю є те, що цей робот може управляти телевізором на відстані як дистанційний пульт управління. Тобто якщо ви попросите його перемкнути канал, понизити або підвищити гучність і так далі, він зможе це зробити. Він зможе зробити ще багато чого, але поки не випускається на продаж.

Зараз є тільки демонстраційна версія Apripoko і він поки розуміє тільки прості команди. Але ми сподіваємося, що його допрацюють і незабаром продаватимуть, повідомляє Etoday.

Зараз ви читаєте новину « Учені представили робота, що допомагає у повсякденному житті (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути