четвер, 17 серпня 2006 18:45

В еру технологій зникає справжній секс

Віагра, порнографія та еротичні ігри в Інтернеті призведуть до того, що люди розучаться займатися сексом одне з одним. Це непокоїть американського сексолога Джулію Хейман. Разом з іншими вченими Інституту дослідження сексу, статі і відтворення при Університеті Індіани вона багато років вивчає людську сексуальність.

— Уже зараз людина може у віртуальному просторі змоделювати собі партнера й зайнятися з ним сексом. Сучасні комп"ютерні технології дозволять відчувати такий секс, як справжній, — тілесно, — розповідає Джулія Хейман.

Людині значно простіше поринути у власні фантазії, ніж вибудувати стосунки, зокрема сексуальні, з іншою людиною. Адже віртуальний партнер не вимагає ні уваги, ні турботи, зате виконує всі забаганки.

Наприклад, онлайнова гра "Віртуальна Дженна" дає змогу уявно зайнятися сексом із порно-зіркою Дженною Джеймсон. Гравець приєднує собі до геніталій пристрій, що працює відповідно до його бажань завдяки досконалій комп"ютерній програмі. Послуга коштує $29,95, без апаратури.

Нині у світі бурхливо розвивається нова наука — теледілдоніка (від слова "ділдо" — штучний пеніс). Вона розробляє сексуальні іграшки, які можна підключати до комп"ютера.

— За останні три роки наша компанія продала тисячі таких пристроїв, — хвалиться президент американської компанії "Сінулейт Ентертейнмент" Стів Родес.

Карл Ді Салво, аспірант-дизайнер університету Карнеґі Меллон у США, спроектував ляльку, яка червоніє й реагує на обійми. Її також можна приєднати до комп"ютера.

До росту відчуження між людьми докладають руку і фармацевтичні концерни. З"являється все більше ліків на зразок віагри, які стимулюють ерекцію. Стимулятори обіцяють чоловікам ерекцію автоматично. Партнер, таким чином, не мусить подобатися. Особисті стосунки між людьми стають усе менш важливими.

— Ми помітили, що люди стали менше спілкуватися між собою під час сексу — ось що мене непокоїть понад усе, — каже Хейман. — До 2016 року технології віртуального сексу вдосконаляться. Якщо так багато людей захоплюватимуться ними, то що ж тоді залишиться?

Зараз ви читаєте новину «В еру технологій зникає справжній секс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути