четвер, 30 серпня 2007 18:40

Хом"яки витісняють із Криму щурів

Жителі Сімферополя поступово звикають до великої кількості диких хом"яків у місті. Місцеві санітарні служби розкидають отруту не тільки проти щурів, а й проти хом"яків.

За словами працівника Сімферопольської санепідемстанції Миколи Товпинця, популяція цих гризунів почала різко збільшуватися в Криму ще в 1970-х. Тоді на це не звертали уваги. Вважалося, що хом"яки не завдають такої шкоди, як щури. Нині думка санітарів змінилася.

— По-перше, хом"яки винищують те, що росте в городах жителів приватного сектору. Не лише овочі, а навіть і квіти. Але це ще півбіди. Хом"яки розносять небезпечні хвороби, такі як лептоспіроз. Боротися з ними дуже важко. Вони розбігаються з міських паркових зон. У таких місцях не можна розкидати отруту, бо там відпочивають люди, — пояснює Товпинець.

Він каже, що хом"яки в майбутньому можуть навіть потіснити щурів. Клімат Криму ідеально підходить для їхнього проживання й розмноження. Особливо багато їх в передгірських районах.

Попри свій маленький зріст, ці гризуни дуже сміливі. У разі небезпеки вони не тікають, а кидаються в бій. Такою небезпекою може стати навіть дитина, яка необачно потурбувала їх. У Сімферополі вже були випадки, коли людей кусали скажені хом"яки.

Зараз ви читаєте новину «Хом"яки витісняють із Криму щурів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути