пʼятниця, 08 жовтня 2010 01:39

Саджанці утеплюють сухим кукурудзинням

35-річний Володимир Гусленко на ринку Привокзальний у Вінниці продає саджанці дерев. За однорічні просить від 15?"25 грн. 2-річні продає за 30?"40. Каже, восени найкраще садити яблуні й виноград. На весну вони гірше приживляються. Гусленко вирощує саджанці у поліетиленових пакетах.

- Так вони менше травмуються при пересадці. Але потім гірше звикають до нормальних умов. Бо коренева система в пакеті менша, ніж у звичайного дерева. Також саджанці з поліетилену більше обмерзають.

Володимир радить вибирати дерева з розгалуженим корінням. Перед посадкою їх удобрити.

- Краще додавати органічні добрива. Якщо їх нема, в кожну ямку можна кинути трохи опалого листя й добре полити. Бажано підливати саджанець два-три дні підряд. Урожай мають давати не пізніше як на третій рік.

На зиму молоде дерево утеплюють сухим кукурудзинням чи папером.

- Однорічні деревця не бояться морозу, але молоду кору можуть погризти миші. Зазвичай обмотую стовбур пакувальним папером. Можна також використовувати сухе кукурудзиння чи траву, але тоді біля стовбура можуть завестися миші. Аби цього не сталося, ближче до коріння кладу отруту від гризунів, зверху притрушую перегноєм.

Зараз ви читаєте новину «Саджанці утеплюють сухим кукурудзинням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути