понеділок, 02 березня 2020 06:06

Редиску висівають у яєчні лотки

Лідія Білоцерківська, 55 років, із села Щоків Володимирецького району Рівненської області висіває редиску в яєчні лотки з пресованого паперу. Розпочинає з ранніх сортів, що дозрівають за 20 днів. Обирає з довгими коренеплодами. У них шкірка тонша і м'якоть солодша.

— Лотки протираю спиртом. Так знезаражую від сальмонели, що могла потрапити з курячих яєць, — розповідає. — Зрізую ножем верхівки випуклих частин. Виходять заглибини 5 на 5 санти­метрів.

Перекопує на грядці ґрунт, розрівнює граблями. Втискає лотки в пухку землю, щоб отвори наповнилися нею. Закріплює їх скобами з дроту, аби не поніс вітер. Обприскує водою. Пальцем робить у кожному отворі ямку і вкидає насінину. Присипає торфом. Накриває плівкою до появи перших сходів за тиждень. Тоді знімає її.

— Моя приспособа безплатна і дієва, — каже Білоцерківська. — Не треба просапувати й проривати редиску.

Зараз ви читаєте новину «Редиску висівають у яєчні лотки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути