Лідія Білоцерківська, 55 років, із села Щоків Володимирецького району Рівненської області висіває редиску в яєчні лотки з пресованого паперу. Розпочинає з ранніх сортів, що дозрівають за 20 днів. Обирає з довгими коренеплодами. У них шкірка тонша і м'якоть солодша.
— Лотки протираю спиртом. Так знезаражую від сальмонели, що могла потрапити з курячих яєць, — розповідає. — Зрізую ножем верхівки випуклих частин. Виходять заглибини 5 на 5 сантиметрів.
Перекопує на грядці ґрунт, розрівнює граблями. Втискає лотки в пухку землю, щоб отвори наповнилися нею. Закріплює їх скобами з дроту, аби не поніс вітер. Обприскує водою. Пальцем робить у кожному отворі ямку і вкидає насінину. Присипає торфом. Накриває плівкою до появи перших сходів за тиждень. Тоді знімає її.
— Моя приспособа безплатна і дієва, — каже Білоцерківська. — Не треба просапувати й проривати редиску.
Коментарі