Овочі, политі сечею, дають учетверо більший урожай. На збіднених землях вона покращує рівень кислотності, бо містить багато азоту, аміаку і мікроелементів. Це дослідили шведські вчені.
Поливати рослини треба близько до ґрунту, щоб не вивітрювався аміак. Добрива не мають потрапляти на листя рослин, бо можуть обпекти їх.
Підживлюють сечею двічі за сезон: після висадки розсади і в середині розвитку рослини. Моркву, цибулю і салат поливають частіше. Вони мають неглибоку кореневу систему, добрива швидко випаровуються.
— У нас ще в радянські часи пропонували використовувати замість добрив сечу, — пригадує Євген Скрипник, 57 років, з Інституту ґрунтознавства та агрохімії. — Але тоді цю теорію висміяли.
Коментарі
1