Ексклюзиви
понеділок, 09 квітня 2018 05:21

Цибуля виростає гірка й гостра через нестачу вологи

— Цибулю садять, коли мине небезпека сильних заморозків. Зазвичай у середині квітня. Та цьогоріч доведеться пізніше, — каже 52-річна Ольга Кравченко зі Сміли на Черкащині. Щороку садить багато цибулі. — Хоча затягувати не слід. Бо земля швидко втрачає вологу.

— Добре прогріваю цибулю тиждень-другий. Найкраще — біля грубки чи печі. Так гинуть мікроби і збудники хвороб. Перед посадкою занурюю на три години в теплу підсолену воду — столова ложка солі на літр. Потім — на дві години у міцний розчин марганцівки.

У борозенку насипає трохи піску. Заглиблює цибулину в землю на 1–1,5 см, щоб було видно верхівку. Відстань між рослинами — 10 см, між рядками — 30. Якщо густіше, буде дрібна. Щороку садить в іншому місці, аби хвороби не нападали. Цибуля виростає велика і без стрілок.

Землю удобрює гноєм. Цибуля любить органіку.

— Поливаю двічі на тиждень. Це сприяє росту, додає соковитості. За посухи буде гірка й гостра. Від середини літа не поливаю. Зайва волога зменшить термін зберігання.

Зараз ви читаєте новину «Цибуля виростає гірка й гостра через нестачу вологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути