пʼятниця, 16 липня 2010 02:54

Колорадських жуків відлякує запах коноплі

Від фітофтори та кліщів на городині 82-річний Василь Баранчук із міста Сміли на Черкащині застосовує настій часнику. Подрібнює його 50 г, заливає 10 л води, настоює 10 діб, проціджує й обприскує рослини. Попелицю, мідяницю і щитівку господар виводить чистотілом. 3–4 кг свіжих або кілограм сухих рослин заливає 10 л води. Посудину з настоянкою ставить у темне місце на 24–36 год.

— Як тільки на картоплі з"являються перші колорадські жуки, а за ними личинки, збираю їх у пластмасову миску. Щоб шкідники не вилізли з посуди, на дно сиплю попіл, із мізинець товщиною. Допомагає і відвар із конопель. Для цього беру 100 грамів свіжих рослин у фазі цвітіння, їх подрібнюю, заливаю 2 літри води і кип"ячу 10 хвилин. Отриманий концентрований відвар, а це близько 200 грамів, розводжу в 10 літрах води й обробляю картоплю. Жуки гинуть, а запах коноплі відлякує інших колорадів.

Від дротяників, які найбільше шкодять картоплі, Василь Баранчук застосовує марганцівку. Її 5 г розводить на 10 л води. Поливає коріння по 0,5 л кожне.

— Можна й іншим способом позбутися дротяників. Беру шматки картоплі або буряків і розкладаю в ґрунті на глибину 10 сантиметрів. Місця розкладки відмічаю гілочками. Через чотири дні приманку із личинками забираю і знищую.

Зараз ви читаєте новину «Колорадських жуків відлякує запах коноплі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути