понеділок, 11 листопада 2019 06:16

З ягід лохини роблять варення і вино

Автор: фото з сайту titovchp.uaprom.net
  Лохина підвищує імунітет і перешкоджає старінню
Лохина підвищує імунітет і перешкоджає старінню

— Сусідка зробила бізнес на малині, — розповідає 60-річна Ганна Іванців із села Клубівка Ізяславського району Хмельницької області. — У мене з малиною не вийшло. Дочка порадила посадити лохину. Ці ягоди дорожче продаються і дуже корисні.

Лохина — невеликий чагарник зав­вишки до 1 м із сірими гладкими вигнутими гілками. Ягоди можна їсти сирими й переробленими.

— Спочатку робила з лохини варення. Онуки полюбили цю ягоду. Щороку садила все більше, щоб можна було продавати і вдома їсти. Ще спробувала робити з неї вино. Має цікавий смак. Іноді лохину називають п'яника чи гонобобель. Бо вона ніби п'янить і жене біль у голову. Але насправді такий ефект мають інші трави, що ростуть поряд із нею.

Листя лохини виростає завдовжки до 3 см. Квіти дрібні, п'ятизубчасті, білі чи рожеві. Плоди — сині з сизим нальотом, соковиті їстівні ягоди до 1,2 см.

Дозволені при цукровому діабеті. Оскільки нормалізують рівень цукру в крові, позитивно впливають на імунітет і перешкоджають процесам старіння.

Замовити лохину й отримати консультацію щодо посадки можна на сайті titovchp.uaprom.net або за телефонами 0(99) 604 33 22,

0(63) 461 88 32, 0(67) 629 94 55.

Зараз ви читаєте новину «З ягід лохини роблять варення і вино». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути