четвер, 24 грудня 2020 15:40

В Україні визначили рекордний сорт винограду
5

Фото: facebook.com

Руслан Панченко із смт Костянтинівка Миколаївської області став рекордсменом за вирощену Найдовшу грону винограду сорту Аватар. Переможна грона була 60,7 міліметрів.

Грони цього сорту Аватар виростають до кілограма. Вона довга, тому підв'язує її на висоті 60 см. При дозріванні стають майже чорного кольору.

Ягоди розміром з палець. М'якоть щільна, без кісточок, солодка з легкою кислинкою.

Дозріває виноград у другій половині серпня. Три роки тому селекціонер потрапив у Національний реєстр рекордів за вирощування найбільшого грона, яке заважило 6,7 кілограмів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали найзатребуваніші яблука в світі

Виноградар зауважує, що на ринку ягоди зараз дуже висока конкуренція і низька ціна. Тому вигідніше займатись реалізацією посадкового матеріалу. Ціни на саджанці поширених сортів можуть бути 20-25 грн/шт., а новинки селекції коштують вже 3-4 тис. грн/шт. Причому, дорожчі сорти купують охочіше за дешевші.

Завдяки потеплінню стало простіше займатись виноградарством, між виробниками загострилось змагання за споживача, тому вони прагнуть виростити ексклюзивну ягоду, і ладні заради цього купувати нові гібридні форми сортів. Адже після виведення гібриду, за його властивостями потрібно спостерігати хоча б протягом 5 років, аби гарантувати їхню сталість.

Виноградні новинки привертають увагу не тільки колекціонерів, а й пересічних людей. Хтось садих їх на дачах, хтось пробує на смак. Залежно від нього - їсть сирим, або пускає на вино. У статті ми зібрали 5 новинок винограду з великими ягодами.

Зараз ви читаєте новину «В Україні визначили рекордний сорт винограду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути