Ексклюзиви
вівторок, 05 лютого 2019 16:12

Український рекорд: виростили найбільшу печерицю
4

Бригадири Світлана Старушок та Тетяна Аполонова
Печерицю-гіганта виростили на грибній фермі "Дінбо"
Печерицю-гіганта виростили на грибній фермі "Дінбо"
Печерицю-гіганта виростили на грибній фермі "Дінбо"

Найбільшу печерицю в Україні виростили на грибній фермі "Дінбо" у Київській області. На це пішло сім днів. Важить рекордсмен 1,98 кг. Має окружність 108,5 см, а діаметр - 34,5 см. Офіційно рекорд внесли до реєстру 22 січня цього року реєстратори Книги "Рекордів України". Печерицю подарували реєстраторам.

Гриб тримають бригадири Світлана Старушок та Тетяна Аполонова, які найбільше опікувалися вирощуванням гриба.

"Ми не старалися побити рекорд, просто вирізнитися з-поміж інших виробників. Кілька разів вже пробували, але до потрібної ваги печериці ніяк не наростали. А тут така вдача. Вже на третій день побачили, що росте велетень,- розказує Світлана Старушок. - Зараз поставили собі мету перевершити Росію. Там виростили гриб на 150 грам більший ніж наш. Тому мусимо перемогти їхній рекорд, бо хочемо стати кращими в Європі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виноград-рекордсмен: показали гігантські ягоди

Гриб не підживлювали. Забезпечили в приміщенні доступ свіжого повітря та вологість 85-90 % та 17 градусів тепла. Сонце тут не потрібне.

Якщо збирати печериці діаметром капелюшка 2,5 сантиметрів, то на кілограм потрібно 170 грибів. Грибів з діаметром капелюшка 6 сантиметрів на 1 кілограм потрібно близько 17 штук.

Британцю Марку Шепарду вдалося виростити велетенську цибулю вагою не менше 5 кілограмів кожна. Найбільший екземпляр чоловік планує представити на місцевому конкурсі гігантських овочів. Вага цієї цибулини становить майже 7 кг.

На те, щоб цибуля досягла гігантських розмірів, знадобилось 11 місяців. Уже за півроку після посадки окружність однієї цибулини в середньому становила 50 см.

Зараз ви читаєте новину «Український рекорд: виростили найбільшу печерицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути