Ексклюзиви
вівторок, 13 грудня 2016 16:30

Українські вчені вивели нові гібриди рослин

Українські вчені вивели нові гібриди рослин
Фото: ua.depositphotos.com

Українські науковці за 2016 рік вивели багато нових сортів рослин. Зокрема, наукові установи Національної академії аграрних наук України створюють конкурентоздатні сорти та гібриди усіх сільськогосподарських культур.

У Державному реєстрі сортів рослин, придатних для поширення в Україні у 2016 році, нараховується 3 тисячі сортів сільськогосподарських культур селекції наукових установ НААН.

Пшениця "Мудрість одеська"

Це озима пшениця високоінтенсивного типу, універсального використання на різних агрофонах. За сортотипом подібний знаменитому сорту Альбатрос одеський.

Завдяки поєднанню крупного 11 см колоса із 68 зернами та кущистістю 3-4 стебла на рослині формуються високі врожаї. Належить до степового екотипу та формує високі показники посухостійкості та підвищену морозо- та зимостійкість.

Ячмінь "Дев'ятий вал"

Це високоінтенсивний сорт озимого ячменю має високі показники зимо- та морозостійкості, стійкий до вилягання та основних хвороб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еко-врожай на теплих грядках не підживлюють і не поливають

Виведений за участю унікального ярого сорту Вакула, від якого передано велике зерно – 50 г, здатність до підвищеного кущіння і давати високі врожаї в умовах недостатньої вологозабезпеченості.

Кукурудза "Пивиха"

Гібрид кукурудзи універсального напрямку використання. Він є ранньостиглим сортом та покращеною версією гібриду Дніпровський 181 СВ. Має качан довжиною 20-22 см з 14 рядами зерен, стрижень червоний. Зерно жовто-помаранчеве, округло-довгастої форми.

Гібрид характеризується високою посухо-, жаро- та холодостійкістю. Особливості гібрида — висока технологічність та рентабельне насінництво. Стійкість до пухирчастої сажки та стеблових гнилей висока. Потенційна врожайність зерна 11,5-12,0 т/га.

Соняшник "Форвард"

Це олійний сорт, який є посухостійким, стійким до вилягання та до осипання. Від моменту сходу до повної стиглості проходить 109 днів. Потенційна врожайність: насіння 4,36 т/га. Рекомендований до вирощування у Степу та Лісостепу.

Помідор "Корольок"

Це ранньостиглий сорт (95-100 днів від сходів до плодоношення). Призначений для вирощування у відкритому і закритому ґрунті. Врожайність 8,0-9,2 кг/м2.

Плоди сливовидної форми, рівномірного яскраво-червоного забарвлення, масою 45-80 г. Плоди ідеальні для цільноплідного консервування.

Зараз ви читаєте новину «Українські вчені вивели нові гібриди рослин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути