пʼятниця, 31 березня 2017 13:46

У чому секрет квіток, які не в'януть роками
9

Квітка може жити вічно
Фото: sobadsogood.com
Квітка може жити вічно
Квітка може жити вічно
Квітка може жити вічно
Квітка може жити вічно

Квітку, що живе вічно й не потребує води придумали хіміки з Еквадору, які живуть у Лондоні. Троянду наповнили ліками, що дозволяють рослині не сохнути. Розповідає sobadsogood.com.

"Одна жінка любила троянди. А її жених хотів подарувати їй таку, яка б ніколи не в'янула. Ми обрали рослину з Еквадору, бо ця земля розташована неподалік вулкану. Тому рослини, які там є, у 10 разів витриваліші", - розповідає автор винаходу Ебрагим Ель Самаді.

Квітку продають у інтернет-магазині. Коштує від $200. Вічні рослини бувають різних розмірів. Окрім основного червоного, є вічні троянди синього, жовтого, рожевого кольорів, деякі ростуть густими кущами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Півтори тисячі троянд використали у декораціях фільму

Речовину, яка дозволяє квітам не в'янути, виготовляють на основі гліцерину. Нею вдобрюють рослину в період її росту. Поступово домішок витісняє воду в клітинах квітки та пагона. Сучасні філателісти оцінюють гарантійний строк росту таких квітів до 7 років.

Недоліком такої технології є те, що у випадку, якщо на квітку потрапляє вода, вона починає псуватися та гнити. Некомфортно подібні рослини почувають себе в умовах перепадів температур і надто яскравого освітлення. Оптимальна вологість для "стабілізовних" рослин - 60-80 за температури від +3 до 35ºС.

Українець Володимир Каневський створює в Нью-Йорку ексклюзивні вироби з порцеляни для знаменитостей. Першу квітку придбав відомий дизайнер Валентіно Ґаравані. Композицію художника "Квітуча троянда" під час візиту прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе до США дружина американського президента Дональда Трампа Меланія подарувала його дружині Акіе.

Зараз ви читаєте новину «У чому секрет квіток, які не в'януть роками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути