середа, 29 березня 2017 17:16

Сіємо весняну зелень: овес, петрушку та салат
6

Зелень проростає за два тижні
Фото: claudia.pl
Зелень проростає за два тижні
Зелень проростає за два тижні
Зелень проростає за два тижні
Зелень проростає за два тижні

Виростити зелень для салатів на підвіконні можна за два тижні. Сіють їх останні дні березня та на початку квітня. Тоді для них достатньо сонця. Пише claudia.pl.

Овес:

Взяти піднос. Покласти на нього товстий шар марлі. Побризкати водою. На таку поверхню накласти зерно вівсу. Важливо слідкувати, щоб марля постійно була вологою. Але насіння не повинно плавати у воді, бо почне гнити. Через 6-8 днів зелень підросте. А за 2 тижні її можна буде стригти. Рослина добре себе почуває у теплому освітленому місці, можна ставити біля калорифера.

Крес-салат:

Поставити насіння на 2 години в холодну воду. Викласти на піднос з вологою ватою. Поставити у теплому сонячному місці. Підливати щодня. Через 10 днів можна збирати урожай. Рослини виростуть до 5-7 см. Зелень містить вітамін С, залізо, магній, йод, мінеральну сіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рослин, що швидко виростуть

Петрушка:

Взяти петрушку з корінцями. Обстригти її верхню частину та помістити у землю таким чином, щоб зверху виглядали короткі корінці. Поставити у освітлене місце та регулярно підливати. Через кілька днів можна буде збирати першу зелень до супу чи салату. Рослина містить вітаміни A, E, B1, B2, C, PP, бета-каротин, залізо, фосфор.

Весна - найкращий час для вирощування імбиру. Він є корисними ліками від застуди, підвищує імунітет та покращує самопочуття під час менструації, полегшує болі у м'язах. Вирощувати цю рослину в домашніх умовах досить просто.

Зараз ви читаєте новину «Сіємо весняну зелень: овес, петрушку та салат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути