понеділок, 20 березня 2017 17:28

5 кроків вирощування імбиру в домашніх умовах
5

Імбир висаджують в пластик
Фото: claudia.pl
Імбир висаджують в пластик
Імбир висаджують в пластик
Імбир висаджують в пластик
Імбир висаджують в пластик

Імбир є корисними ліками від застуди, підвищує імунітет та покращує самопочуття під час менструації, полегшує болі у м'язах. Вирощувати цю рослину в домашніх умовах досить просто, якщо дотримуватися основних правил. Про них пише claudia.pl.

Весна - найкращий час для вирощування імбиру.

Крок 1. Придбати у магазині свіжий корінь імбиру. Найкраще придбати в хорошому овочевому магазині, бо імбир в супермаркеті не завжди найкращої кондиції. Слід перевірити, щоб корінь був не надто мокрий, не мав хвороб, був твердим. Один корінець має бути довжини 7-10 см. Якщо задовгий - його можна врізати.

Крок 2. Приготування ґрунту. Земля повинна бути пухкою і добре пропускати воду та повітря. Найкраще взяти торф або змішати глину з чорноземом в пропорціях 1:2. корінь імбиру швидко проростає, тому найкраще саджати його в глибокі та широкі коробки. Довше тримати вологу дозволять пластикові ящики - це на користь рослині.

Крок 3. Посадка імбиру. Перед посадкою ділимо корінець імбиру на менші частини. Залишаємо на всю ніч в воді. Виймаємо, залишаємо корінець, поки не підсохне та лише тоді приступаємо до посадки. В коробку набираємо на 2/3 землі та саджаємо рослину посередині. Підливаємо та посипаємо землею на 1-2 см.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які вазони слід пересадити у перші дні березня

Крок 4. Проростання рослини. Поки не з'являться перші зелені паростки, добре вкрити рослину плівкою або іншою коробкою чи мискою. Ящик з імбирем тримаємо при температурі 20-25 градусів. Регулярно підливаємо, бо рослина любить вологу. Перші паростки мають з'явитися менше як через місяць. Коли трошки підросте - наприкінці весни та влітку раз на два тижні добре підкладати гною.

Крок 5. Знімаємо накриття і підливаємо. Коли рослина проросте, можна забрати її на балкон. Важливо лише не забувати підливати. Під кінець літа буде менше потребувати води. А восени коли виросте листя і буде видно корінь, підлив треба припинити взагалі. Осінюю вже можна викопувати перші корінці для кухонних справ.

Якщо нам не потрібно так багато імбиру, як виросло, можемо залишити його на зиму. Для цього забираємо в тепло і не підливаємо до лютого. Коли настане наступна весна - знову починаємо полив.

Зараз ви читаєте новину «5 кроків вирощування імбиру в домашніх умовах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути