четвер, 22 серпня 2019 12:57

Неймовірні водяні рослини, які зачаровують своїм цвітом
7

Ніщо так не прикрашає водойму як усіяний квітами острівець із зеленого латаття.

Свою підбірку найпривабливіших водяних рослин представив themysteriousworld.

1. Водяний мак. Ця рослина має темно-зелене листям круглої форми й лимонно-жовті квіти з червоно-коричневою серцевиною. Росте на мілководних ставках зі спокійною водою. Любить сонце. Квітки водяного маку відцвітають у той самий день, коли й розпускаються. Сама ж рослина цвіте багаторазово протягом усього літа. У висоту стебла її сягають 15 см. У ширину латаття розростається на півметра.

Автор: pondplantsonline.com
  Водяний мак
Водяний мак

2. Стрілолист Еатона. Відомий також як качина картопля. Це багаторічна рослина з характерним широким листям у формі наконечника стріли. Дає привабливі білі квіти — по 3 й більше довкола одного стебла. "Чоловічі" особини мають у центрі жовті тичинки.

Добре росте у струмках , на мілководді та в болотах. Утворює колонії. Любить півтінь. Цвіте в період з липня по вересень. У висоту стебла її сягають від 50 до 150 см.

Автор: inaturalist.org
  Стрілолист Еатона
Стрілолист Еатона

3. Понтедерія серцелиста. Це листопадна багаторічна рослина родом з Америки. Росте в струмках, ставках і болотах. Має серцеподібної форми листя, довжина якого в середньому сягає 25 см. Піднімається на 30-60 см над поверхнею води. Цвіте трубчастими блакитними квітками з червня по жовтень. Цвіт понтедерії приваблює метеликів.

Автор: tropical-hobbies.com
  Понтедерія серцелиста
Понтедерія серцелиста

4. Апоногетон двохколосий. Народна назва — "водяний глід". Ця рослина має довге вузьке листя. Дає білі квіти з приємним ванільним ароматом. У висоту доростає до плюс-мінус 10 см, у ширину може розростися до метра. У теплих регіонах цвіте двічі на рік: із середини весни до середини літа та взимку.

Автор: crocus.co.uk
  Апоногетон двохколосий
Апоногетон двохколосий

5. Водяний гіацинт. Це багаторічна рослина родом з Південної Америки. Добре росте в ставках, струмках, озерах і канавах. Має цупке глянцеве листя округлої форми, яке в діаметрі досягає 10-20 см. Дає красиві квітки блакитного й ніжно-фіолетового кольору. Цвіте влітку й восени.

Автор: kcet.org
  Водяний гіацинт
Водяний гіацинт

6. Лотос. У буддизмі він вважається священною квіткою. Росте в мілководних водоймах й озерах. Потребує прямих сонячних променів. Не переносить холоду. Цвіте ця рослина рожевим або білим. Сама квітка в діаметрі може досягати 20 см. Період цвітіння лотосів — із червня до середини серпня. Квітки відкриваються вранці й на ніч закриваються. Розсіюють довкола приємний фруктовий аромат.

Автор: flowernifty.com
  Лотос
Лотос

7. Водяна лілія. У світі існує 70 видів цієї рослини. Ростуть вони в ставках, канавах та інших дрібних водоймах. Полюбляють тропічний і помірний клімат. Може цвісти білим, червоним, жовтим, рожевим, персиковим, синім, фіолетовим, помаранчевим. Період цвітіння водяних лілій — з весни до пізньої осені. Квіти їхні розкриваються тільки вранці або пізно увечері.

Найбільшою водяною лілією у світі є Victoria amazonica. Батьківщина цієї рослини — басейн річки Амазонки. Victoria amazonica має ідеально круглі листя діаметром від 120 см до 2 метрів.

Автор: pri.org
  Victoria amazonica
Victoria amazonica

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 дивовижних квіток, які зацвітають уночі

Для облаштування ставка підійде сонячна ділянка, захищена від вітру й не оточена листяними деревами. Не повинно бути там і підземних перешкод, зокрема таких, як водостічні труби й кабелі. Самим ставком можна не обмежуватися й облаштувати на додачу міні-водоспад. Таке поєднання — насолода для очей і для слуху.

Зараз ви читаєте новину «Неймовірні водяні рослини, які зачаровують своїм цвітом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути