неділя, 30 червня 2019 23:28

10 дивовижних квіток, які зацвітають уночі
10

Цеструм нічний.
Фото: sunset.com
Бругмансія.
Колоніктіон.
Селеніцереус.
Водяна лілія Антарес.

Сад може тішити око цілодобово. Усе, що для цього треба — висадити на ділянці рослини, які зацвітають після заходу сонця.

Перелік з 10 "нічних" квіток подало видання Sunset.

1. Цеструм нічний. Інакше — нічний жасмин. Представляє собою високий деревоподібний кущ. Зі справжнім жасмином цю рослину мало що об'єднує. Ближчими до неї є помідори: як і вони, цеструм належить до родини пасльонових, тоді як жасмин є представником маслинових. Квітки цеструма нічного об'єднані в крупні суцвіття. Цвітуть рясно. Мають сильний солодкий аромат, який приваблює бджіл і метеликів.

2. Бругмансія. Інша назва — Янгольські сурми. Квітки її трубчасті, спрямовані вниз. У довжину можуть досягати 20-25 см. За кольором бувають білими, жовтими й рожевими. Мають сильний запах, особливо відчутний у вечірній час.

3. Колоніктіон. Відомий як "місячна квітка". Має білі пелюстки. Вирізняється тонким приємним ароматом. Квітки його на вечір розпускаються й до ранку відцвітають.

4. Селеніцереус. Є одним із представників родини кактусових. Має форму свічки. Квітки його білого кольору. У діаметрі можуть досягати 30 см, у довжину — 35-40. Розпускаються тільки на ніч. Мають несильний приємний аромат.

5. Водяна лілія Антарес. Цвіте яскраво-рожевим кольором. Приваблює жуків-хрестоносців. Ідеально підходить для вирощування в невеликих декоративних водоймах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали 20 способів оформлення клумб на горбистому подвір'ї

6. Тютюн. Має довгі, трубчасті квітки із солодким запахом. На колір бувають різними. Липкі на дотик.

7. Цереус перуанський. Має стовпчасту форму. Цвіте білим. Любить сонце й спеку. Підходить для вирощування у вигляді живоплоту: протягом року може вирости на 1 метр у висоту. Квіти його розпускаються на ніч. Згодом перетворюються на апетитні плоди.

8. Мірабіліс Халапа, або "нічна красуня". Квітки цієї рослини бувають різних кольорів: білого, рожевого, червоного, пурпурного, фіолетового, жовтого. Поширюють довкола сильний солодкуватий аромат.

9. Жимолость "Грехем Томас". Є однією з найароматніших рослин у світі. Особливо насичений запах має вночі. Сорт "Грехем Томас" має жовто-кремові трубчасті квітки, зібрані в суцвіття.

10. Енотера дворічна. Після заходу сонця покривається яскравими жовтими квітками. До ранку вони в'януть, а на вечір знову розцвітають.

Ефектно виглядатимуть у саду гербе́ри. Усього існує понад 100 сортів цієї квітки. Цвіте гербера протягом усього літа. На кожному кущику утворюється до 20 квіток. Виглядають вони як міні-парасолі.

Зараз ви читаєте новину «10 дивовижних квіток, які зацвітають уночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути