Під час зберігання овочів в погребі, вони можуть впливати один на одного в через виділення етилену.
Він часто спричиняє погіршення якості. Тому деякі овочі краще тримати окремо, пише Gazeta.ua.
Наприклад, не варто разом зберігати картоплю й цибулю. Вони виділяють етилен, який може прискорити їхнє старіння та проростання.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна вживати уражені фітофторою помідори та картоплю - корисні поради
Яблука також виділяють етилен, це може погіршити смак картоплі й вплинути на її зберігання.
Не рекомендують також тримати поруч яблука й груші. Етилен, який вони виділяють, прискорює дозрівання та псує смакові якості.
Яблука і кавуни також не слід тримати разом. Через високий рівень етилену може погіршитись смак кавунів.
Натомість разом можна зберігати картоплю і буряк. Вони не виділяють значної кількості етилену, тому можуть зберігатися тривалий час без проблем.
Зібрані на грядці перці часто не зберігаються довго. Інколи вони майже відразу починають гнити. Причина не лише в неправильному зберіганні овочів.
Швидко втратити перці можна після неправильного їх зрізання з кущів. Зрізати кожен перець потрібно так, щоб на ньому залишалася плодоніжка завдовжки 4-5 сантиметрів.
Коментарі