пʼятниця, 06 липня 2018 23:30

Диво природи: назвали 10 найрідкісніших квітів світу
10

Є квіти, які в дикій природі ростуть лише глибоко в нетрях джунглів, високо на скелі чи в якійсь напрочуд глухій місцині. Побачити їх на власні очі щастить лише обраним.

Незважаючи на досягнення в науці, поширити деякі рідкісні квіти так і не вдається: є види, яких лишилося всього по декілька екземплярів. Так, людство ризикує в майбутньому мати можливість бачити цю красу тільки на фото. Перелік тих видів квіток, над якими нависає найбільша загроза зникнення, подав themysteriousworld.com

10 місце. Кадупул — унікальної краси рослина, яка зацвітає опівночі. Росте вона в лісах Шрі-Ланки. Мало кому пощастило її побачити на власні очі, адже тривалість цвітіння кадупула — усього одна ніч. Так, розкриваючи свої пелюстки опівночі, до сходу сонця вона відцвітає.

Автор: imgur.com
  Кадупул
Кадупул

9 місце. Silene tomentosa — невеличка ароматна квітка, яка зацвітає тільки надвечір. Знайти її в дикій природі не вдасться ніде, окрім гористих просторів Гібралтару. Донедавна Silene tomentosa вважали вимерлою, однак в 1994 році під час вилазки в Гібралтарські гори альпініст все-таки знайшов декілька квіток цього виду.

Автор: pixabay.com
  Campion
Campion

8 місце. Орхідея-примара — надзвичайно примхлива, а тому й дуже рідкісна квітка. Вона любить поєднання високої вологості й спеки, а тому в дикій природі не росте ніде, окрім вологих, болотистих тропічних лісів. Родзинкою орхідеї-примари є зелено-біле забарвлення цвіту й відсутність листя. Через таке маскування її вкрай важко знайти. Цвіте орхідея-примара лише протягом 3-х тижнів.

Автор: www.youtube.com
  Орхідея-примара
Орхідея-примара

7 місце. "Шоколадний космос", або Cosmos atrosanguineus — квітка, батьківщиною якої є Мексика. Нині існує на світі тільки завдяки тому, що на початку минулого століття її вдалося відтворити методом вегетативного розмноження. Як і Silene tomentosa, "Шоколадний космос" зацвітає ввечері, причому лише наприкінці літа.

Автор: gardeningexpress.co.uk
  Шоколадний космос
Шоколадний космос

6 місце. "Клюв папуги" — квітка з Канарських островів, яка отримала назву завдяки своєму незвичайному вигляду. Нині лишилося всього декілька екземплярів цієї дивовижної рослини. Цвіте вона лише навесні й не переносить перепадів температури.

Автор: tenrandomfacts.com
  Клюв папуги
Клюв папуги

5 місце. Youtan Poluo — одна з найбільш незвичайних рослин на світі. Цвіт її виглядає як крихітні білі бутони. Назва "Youtan Poluo" зі санскриту означає "квітка з неба". За легендою, зацвітає ця рослина в момент, коли Будда сходить на землю, тобто 1 раз на 3000 років.

Автор: cityflowers.co.in
  Youtan Poluo
Youtan Poluo

4 місце. Жовто-фіолетові Cypripedium calceolus, або "жіночі капці". Це рідкісний вид сімейства орхідних. Росте він переважно в околицях Лондону. Нині вважається однією з найдорожчих квіток світу.

Автор: pinterest.com
  Жовто-фіолетові "жіночі капці"
Жовто-фіолетові "жіночі капці"

3 місце. Трупна квітка — рослина, яку в дикій природі знайти можна лише в тропічних лісах Індонезії. Цвіте вкрай рідко: раз на 30-40 років. Нині вважається найбільшою квіткою на світі. "Трупною" її назвали через запах гнилого м'яса, який розповсюджує під час цвітіння. Через таку особливість їй було присвоєно ще один титул — "квітка з найгіршим на світі ароматом".

Автор: express.co.uk
  Трупна квітка
Трупна квітка

2 місце. Jade Vine — рідкісний представник бобових, цвіт якого за формою нагадує кіготь. Забарвлення має холодних відтінків: від синього до світло-зеленого. У висоту стебла Jade Vine можуть досягати 3-х метрів. Батьківщиною цієї незвичайної рослини є тропічні лісі Філіппін. Місцевим знайти Jade Vine в хащах не так важко: коли квітку запилюють летючі миші, вона починає світитися.

Автор: greenarea.me
  Jade Vine
Jade Vine

Червоний Middlemistнайрідкісніша квітка світу. Нині вона лишилася всього в двох екземплярах. З вигляду нагадує темно-рожеву троянду, однак є свідчення, що раніше існував і червоно-жовтий Middlemist.

Автор: teninsider.com
  Червоний Middlemist
Червоний Middlemist

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращі сади світу: показали фото-переможці конкурсу

Раніше показали вражаючі фото квітучих вишневих садів, зроблені в Японії. Щороку в "країні, де сходить сонце" відразу зацвітає 12 тисяч вишень 82 видів. Ці розкішні пейзажі манять людей зі всього світу.

Зараз ви читаєте новину «Диво природи: назвали 10 найрідкісніших квітів світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути