Ексклюзиви
субота, 22 червня 2024 22:15

Як вберегти розсаду помідор після дощу: ці методи допоможуть

Як вберегти розсаду помідор після дощу: ці методи допоможуть
Як вберегти помідори після дощу: дієві поради Фото: ОГО

Коли падають дощі, овочі починають заражатися різними грибковими хворобами. Будь-якому городнику хочеться уникнути цього явища.

Після дощів збільшується ризик грибкових захворювань, таких як фітофтороз. Для профілактики можна обробити помідори препаратами на основі міді або оксиду міді.

Також може збільшитися активність шкідників, таких як білокрильці, листовійки або капустянки. Проти них можна використовувати різні натуральні засоби.

Наприклад, розчин мила або паприки, допоможе знизити їх шкідливий вплив. Розведіть мило або паприку у воді та розпиліть на рослини, особливо на нижній бік листків.

Перевіряйте помідори після опадів на ознаки гнилі або пошкоджень. Виривайте погані плоди, щоб інфекція не поширювалась далі.

Буде помічною суміш на основі кефіру. 1 літр рідини треба розвести у 10 літрах води. Добре перемішуємо та поливаємо цим помідори раз у тиждень.

Для того, щоб зберегти помідори, візьміть звичайну сіль та розчиніть її у 10 літрах води. Завдяки такій обробці на листках з'явиться захисна плівка, яка не допустить інфекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як захистити помідори від фітофтори: унікальний народний спосіб

Щоб помідори не зіпсувались після дощів, додайте 2 склянки порізаного часнику до 10 літрів води. Дайте настоятись добу, процідіть й додайте 2 грами марганцівки. Таким чином, можна підживляти помідори три рази на сезон.

Знадобиться й попіл: половину відра знову ж таки на 10 літрів води. Нехай бродить 3 доби. Згодом долийте ще трохи води та додайте 30 грамів господарського мила. Можете ставати до справи.

Кожен городник має свій секрет вирощування багатого врожаю помідорів. Проте, зіпсувати все може рідке або ж часте поливання.

Кілька порад щодо того, як часто і коли потрібно поливати помідори зібрала Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як вберегти розсаду помідор після дощу: ці методи допоможуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути