вівторок, 25 серпня 2020 17:12

Як правильно доглядати за кактусом, щоб він не загинув

Як правильно доглядати за кактусом, щоб він не загинув
Фото: Rovelyn Camato from Pexels Молоді швидкозростаючі екземпляри можна пересаджувати щорічно.

Кактус вважають невибагливою рослиною. Попри це, аби вона радувала вас довгі роки, необхідно створити відповідні умови та враховувати усі особливості даного виду.

Правильний горщик

Ємність для пересадки має бути на 2-3 сантиметри більша, ні та в якій росте кактус. Слід переконатися, що в горщику є отвори для стоку води. Без них рослина буде гнити і швидко загине. Однак бувають і виключення. Пересаджувати в горщик такого ж розміру як старий, слід ті види, які повільно ростуть, наприклад: Astrophytum, Ariocarpus, Lophophora, Aztekium, Obregonia.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали розкішні кактуси, які можуть конкурувати за красою з трояндами

Ґрунт

Зазвичай їм комфортно у пухкому і легкому ґрунті з низьким рівнем кислотності. Якщо посадити сукулент у невідповідну землю, наприклад, у звичайний ґрунт з городу, його коренева система буде погано розвиватися, через що рослина може загинути. У природі кактуси ростуть на бідних ґрунтах, субстрат для них не повинен бути надто поживним.

Полив

Для поливу кактусів можна використовувати м'яку відстояну, бутильовану або дощову воду. Рідина повинна бути кімнатної температури. Не існує стандартної схеми поливу для кактусів, оскільки це залежить від виду, контейнера, ґрунту, клімату і ряду інших чинників. Тому, купивши квітку, вивчіть її особливості і намагайтеся завжди дотримуватися правильного режиму поливу.

Перш ніж прикрасити оселю живими квітами у горщиках, переконайтеся наскільки вони безпечні для вашої родини. Адже цвіт та пилок деяких рослин здатен викликати алергію.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно доглядати за кактусом, щоб він не загинув». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути