Ексклюзиви
вівторок, 27 жовтня 2020 17:05
Роман Шахрай
Роман Шахрай
Журналіст

Незамінний

Андрій Шевченко любить ризикувати. У першому офіційному матчі на посаді головного тренера збірної України він випустив Віктора Коваленка на позиції "фальшивого" форварда. Експеримент користі не приніс – 1:1 з Ісландією вдома, а футболіст матч провалив. Та це не похитнуло впевненості Шевченка. Недосвідченого Едуарда Соболя він ставив на лівого захисника. 21-річного Миколу Матвієнка – центрального оборонця, хоча на цій позиції люди розкриваються пізніше. У переможному минулорічному матчі з Португалією форвард Роман Яремчук грав зліва, а тихохідний "технар" Марлос – у центрі нападу.

Ці кроки можна розцінювати як творчий пошук Шевченка. Він міг їх робити, а міг утриматися. Зараз ситуація складається так, що в головного тренера немає вибору. За сім місяців до старту Євро-2021 йому треба радикально змінювати склад і стиль гри команди.

37-річний, на час початку Євро, воротар Андрій П'ятов кращим уже не стане, а гіршим – цілком. Добре, що підоспіла зміна в особі Георгія Бущана. Пара Матвієнко – Кривцов у центрі захисту ніколи не була надійна. Їх можуть замінити Ілля Забарний і Віталій Миколенко. Тарас Степаненко завжди може "вхопити" дискваліфікацію, та в "Динамо" Луческу прогресує Сергій Сидорчук. Ще більше – Микола Шапаренко, тоді як Олександр Зінченко грітиме лаву запасних "Манчестер Сіті". Віктор Циганков уже явно підпиратиме старшого Андрія Ярмоленка.

І тільки одна людина в цій команді незамінна – Руслан Малиновський

Зараз ви читаєте новину «Незамінний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути