середа, 23 травня 2018 16:54

Фан-зону на Хрещатику звільнили від російської реклами і заборонили піднімати ціни на їжу
7

26 травня в Києві на НСК "Олімпійський" пройде фінал чоловічої Ліги чемпіонів. Зіграють іспанський "Реал" (Мадрид) та англійський "Ліверпуль". У Київ приїде близько 100 тисяч гостей – це фанати, спонсори й партнери турніру.

За три дні до фіналу Ліги чемпіонів на Хрещатику закінчують підготовку фан-зони і території "Фестивалю чемпіонів". Фестиваль відкриють 24 травня. Розраховують прийняти 20 тисяч відвідувачів. Крім матчів, спортивних змагань, виступатимуть музичні гурти. Вхід – вільний.

Автор: Станіслав Груздєв
  Облаштування фан-зони на Хрещатику
Облаштування фан-зони на Хрещатику

Зона на Хрещатику – від ЦУМу до Майдану Незалежності обгороджена двометровими загорожами із синіми банерами з логотипами УЄФА. Всередину нікого не пускають – тривають монтажні роботи тимчасових конструкцій. Три десятки робітників у касках і жилетах вже спорудили велику сцену, екран, з десяток шатрів і сфероподібних куполів із рекламними логотипами. В центрі – футбольне міні-поле зі штучною травою. 25 травня на ньому зіграють зірки Ліги чемпіонів попередніх років. Під час Турніру чемпіонів на поле вийдуть зірки футболу Давор Шукер, Педраг Міятович, Стів Макманаман, Роббі Фаулер, Кларенс Зеєдорф, Деко і Генрік Ларссон.

Організатори забрали рекламні банери російського Газпрому - постійного спонсора Ліги чемпіонів. Київська міська рада домовилася з УЄФА, що неприпустимо їх рекламувати в Україні.

Автор: Станіслав Груздєв
  Облаштування фан-зони на Хрещатику
Облаштування фан-зони на Хрещатику

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліга Чемпіонів: Укрзалізниця пропонує фанатам дешеве житло

Навколи фан-зони на Хрещатику – два десятки кіосків із кавою, морозивом і їжею швидкого приготування. Власники кажуть, що готові до великого напливу людей. В кіоску "Аромакава" біля входу на територію фан-зони продавець Іван Кобиляк готує клієнтам каву.

"У нас демократичні ціни. Іноземці офігіють, що за 50 євроцентів (13 грн - Gazeta.ua) можна випити хороше еспресо. А за долар – велике латте. Мені чемпіонат не страшний, бо я пережив приїзд Ніка Вуйчича (Ортатор і меценат Нік Вуйчич виступав на Хрещатику 17 вересня минулого року. Його прийшли послухати півмільйона осіб – Gazeta.ua). Тоді за день продав більше 1000 чашок кави", - каже чоловік.

Автор: Станіслав Груздєв
  Облаштування фан-зони на Хрещатику
Облаштування фан-зони на Хрещатику

Троє фанатів з Ліверпуля сидять за стійками пивної "Купер-паб" неподалік Головної пошти.

"Приїхали сюди на 6 днів. Нас усіх дванадцятеро. П'ємо поки що українську горілку. Купили квитки на матч за 100 фунтів стерлінгів (3,5 тис. грн – Gazeta.ua)." - говорить англійською 26-річний Чарлі Ґрейм.

Мешканці найближчих від фан-зони будинків скаржаться на шум та сміття під час заходів.

"Не знаю, як цей мрак і перетерпіти. Квартири здають Бог-зна кому, якісь вурки. Туалетів не вистачає, черги до тих, що є величезні. Заходять у наш двір. Під час таких свят у нас все просто потопає в сечі. У дворі не пройти, одна парковка", - говорить 64-річна Алла Яковлєва. Виходить із під'їзду на вулиці Хрещатик, 21.

Під час Чемпіонату чергуватимуть близько 10 тисяч правоохоронців і працівників рятувальних служб. Фінальний матч "Реал" – "Ліверпуль" покажуть на великому екрані на Контрактовій площі 26 травня.

Автор: Станіслав Груздєв
  Облаштування фан-зони на Хрещатику
Облаштування фан-зони на Хрещатику

Сезон Ліги чемпіонів 2017/18 стане найбільш відвідуваним в історії турніру. Середня відвідуваність матчів Ліги чемпіонів цього сезону стала рекордною в історію турніру. 124 матчі ЛЧ відвідали 5 мільйонів 683 тисячі 357 глядачів.

Це найвищий показник в історії Ліги чемпіонів з моменту її створення у 1992 році.

Зараз ви читаєте новину «Фан-зону на Хрещатику звільнили від російської реклами і заборонили піднімати ціни на їжу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути