Ексклюзиви
вівторок, 28 травня 2019 14:58

З'явились нові постраждалі під час бунту в колонії

З'явились нові постраждалі під час бунту в колонії
Бунт в'язнів в Одесі: нові подробиці. Фото: tsn.ua

Під час бунту ув'язнених в Одесі постраждали 13 працівників колонії.

27 травня в одеській колонії №51 в'язні влаштували пожежу та взяли у заручники охоронців і медпрацівників За словами тюремників, бунт почався через обшуки і вилучення заборонених предметів. Родичі ув'язнених кажуть, що ті повстали, бо в колонії їх били і годували непотребом. Нині конфлікт остаточно не вичерпаний, а між пенітенціаріями й ув'язненими тривають переговори. Зачинщикам заколоту загрожують додаткові 10 років до термінів ув'язнення. Чи були перевищені повноваження з боку працівників колонії, має встановити спеціальна комісія, повідомляє 24 Канал.

У міській лікарні №11З повідомили, що стан пацієнтів стабільний та їхньому життю нічого не загрожує.

"Одинадцятьох відправили на амбулаторне лікування, двох – шпиталізували. Один із них отримав перелом основи черепа, інший – рану голови та закриту черепно-мозкову травму", – розповів головний лікар Микола Турчин.

Окрім того, ще 4 працівників отримали струс мозку. Перших постраждалих доправили до медзакладу близько першої дня. Про постраждалих в'язнів інформації немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура перевірить скарги в'язнів з бунтівної колонії

Адміністрація закладу каже, що всіх постраждалих шпиталізували та додають, що серед арештантів травмованих немає. Натомість самі ув'язнені повідомляють про велику кількість постраждалих.

27 травня в одеській Південній виправній колонії загального режиму №51 спалахнули заворушення. За даними місцевих ЗМІ, конфлікт назрівав протягом останнього тижня, а потім вилився у відкрите протистояння. Також повідомляється, що поліція затримала біля стін колонії так звану "групу підтримки", надіслану кримінальним авторитетом.

Зараз ви читаєте новину «З'явились нові постраждалі під час бунту в колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути