Ексклюзиви
пʼятниця, 10 березня 2017 22:08

Зупинити руйнування доріг можуть громадські інспектори

Зупинити руйнування доріг можуть громадські інспектори

Повноваження перевіряти вантажний транспорт потрібно надати представникам сіл та міст — громадським інспекторам. Цим можна запобігти руйнуванню доріг. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів міський голова міста Гнівань Тиврівського району на Вінниччині Володимир Кулешов.

"Більшість доріг розраховані на навантаження 40 тон. Місцеві — на 24 тони. Біля нашого міста два кар'єри. З них виїжджають фури вагою більше ніж 50 тон. Їх зупиняти і перевіряти може лише Укратрансбезпека. Дивляться накладну і важать вантажівки. У них обмежене кількість працівників і все вони контролювати не в змозі. Коли ми запросили їх, то після зупинки першої машини всі решта стали і виробництво припинилось. Побоялись колосальних штрафів. Навіть без кар'єрів, дороги розбивають фури із зерном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громади не можуть завершити об'єднання - немає потрібних законів

Люди із погнутими дисками і порізаними шинами йдуть до голів місцевих рад. Тому слід надати органам місцевого самоврядування і громадським організаціям право на створення інституту громадських інспекторів. Надати їм право перевірки маси вантажів і документів. Порушників штрафувати. Провести для них навчання і відібрати кращих. Затвердити на сесії міської ради", - каже Кулешов.

Цього року капітально відремонтують основні автошляхи країни. На це витратять 29 млрд. грн. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Маємо 14 мільярдів для першого етапу робіт. Зараз ми працюємо з парламентом, Нацбанком щодо цієї роботи. Також 15 мільярдів виділили на реконструкцію доріг. Цих коштів достатньо, щоб розпочати ремонт доріг", - сказав глава Уряду.

Зараз ви читаєте новину «Зупинити руйнування доріг можуть громадські інспектори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути