понеділок, 20 червня 2022 15:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"ЗСУ залишилося небагато" - Маляр про бої за вихід до кордону на Харківщині

"ЗСУ залишилося небагато" - Маляр про бої за вихід до кордону на Харківщині
Триває 117 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: Генштаб ЗСУ

На Харківському напрямку російські окупанти чинять максимальний опір Збройним силам України. Українським військовим залишилася незначна відстань до кордону з Росією.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в телемарафоні "Єдині новини" 20 червня, передає Gazeta.ua.

"Як Харків, так і Харківську область переможно звільнили від ворога. ЗСУ залишилося небагато, щоб вийти на державний кордон у Харківській області. Ця відстань, яка залишається до кордону, ворог на сьогодні чинить максимальні зусилля, щоб ЗСУ не дійшли до кордону. За це йдуть бої", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жданов розповів, чи можливий повторний наступ росіян на Харків

При цьому уточнила, що говорити про перспективи боїв у Харківській області не можна, оскільки ситуація на фронті змінюється щопівгодини.

"Говорити про прогнози – справа невдячна, тому що точний прогноз у війні давати не можна. Ситуація динамічна, змінюється щопівгодини. Єдине що можна говорити - триває активна фаза війни в Україні. В Україні немає сьогодні безпечної області, де б не влучали російські ракети. Під загрозою ракетних обстрілів є практично вся територія", - пояснила Маляр.

На лінії зіткнення у Харківській області ворог переважно сконцентрований на обороні. Наші захисники надійно тримають свої позиції, заявив голова ОВА Олег Синєгубов.

Тим часом росіяни продовжують тероризувати мирне населення Харкова та області. Минулої доби, 19 червня, у Харкові ворог бив по околицях міста та по Холодногірському району. Ранок 20 червня у місті також почався з ударів.

У Балаклії двоє людей поранені. В Іванівці Ізюмського району, – троє. Також обстрілів зазнав Чугуїв - один постраждалий. У Первомайському Лозівського району, поранена дитина 13 років. У Шевченковому Куп'янського району також один постраждалий.

Зараз ви читаєте новину «"ЗСУ залишилося небагато" - Маляр про бої за вихід до кордону на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути