Ексклюзиви
понеділок, 20 червня 2022 10:00

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ в Запорізькій області "знешкодили" низку техніки з окупантами й два "опорники"

ЗСУ в Запорізькій області "знешкодили" низку техніки з окупантами й два "опорники"
В Запорізькій області українські захисники добре попрацювали минулої доби. Фото: facebook.com/oboronazp

Українські військові в Запорізькій області ведуть оборонну операцію та стримують ворога.

Російські окупанти не дорахувалися 14 солдатів, низки техніки й двох "опорників", повідомили 20 червня у Штабі оборони Запорізького краю.

"Збройні сили України завдають російській армії суттєвих втрат в особовому складі й у техніці", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив дані про втрати російських окупантів в Україні

Упродовж минулої доби ЗСУ також поранили в області 18 ворогів, знищили російський БТР, ліквідували бойову розвідувально-дозорну машину і плавучий бронетранспортер.

"Крім того, українські воїни знищили один спостережний пункт, один опорний пункт ворожого взводу й один бліндаж", - додають у Штабі.

На Запорізькому напрямку окупанти продовжують перегруповувати свої сили й засоби. Окремі підрозділи ворога переміщаються з деяких населених пунктів області до Мелітополя. Ворог не готується до наступу найближчим часом у напрямках Запоріжжя, Оріхова й Гуляйполя. Даних, які б свідчили про зворотне, не виявили.

У Запоріжжі окупанти намагаються залякати місцеве населення та придушити рух опору шляхом "запровадження" смертної кари. Але українські партизани продовжать чинити опір. Майже 60% території регіону тимчасово окупували російські війська, але у регіоні активно діє рух опору. Інша частина області зазнає постійних обстрілів з боку окупантів.

У Мелітополі українські партизани вже ліквідували російських військових високого рангу, а в Токмаку партизани розповсюджують антиросійські листівки на вулицях. У перехоплених розмовах російські солдати між собою скаржаться на "українські диверсійні групи".

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ в Запорізькій області "знешкодили" низку техніки з окупантами й два "опорники"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути