Ексклюзиви
середа, 02 листопада 2022 04:05

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ на півдні знищили три склади з боєприпасами і багато техніки росіян

ЗСУ на півдні знищили три склади з боєприпасами і багато техніки росіян
В ОК "Південь" розповіли про ситуацію на фронті. Фото: Українська правда

Українською авіацією нанесено вісім авіаційних ударів по скупченням живої сили та техніки, по зенітно-ракетному комплексу й опорному пункту ворога.

Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано майже 160 вогневих завдань. Знищено три склади з боєприпасами в Баштанському, Бериславському і Генічеському районах, повідомляє Оперативне командування "Південь".

Втрати ворога: 25 окупантів, три реактивні системи залпового вогню "Град", самохідна крупнокаліберна гаубиця "Акація", самохідна артиллерійсько-мінометна установка "Нона", зенітно-ракетний комплекс "Тор", 11 одиниць авто-бронетехніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може перекинути війська на два напрямки – Забродський

По позиціях наших військ, прилеглих до лінії фронту громадах та тилових районах ворог нищівно гатить з усього наявного озброєння, використовує авіацію та дрони-камікадзе, дрони-розвідники. Понад три десятки вильотів здійснено повітряними шпигунами.

Близько опівдні реактивною системою залпового вогню ворог вдарив по Маргенецькій громаді Нікопольщини з напрямку Енергодару. Обійшлося без втрат та руйнувань.

Також окупанти атакували наші позиції з тимчасово окупованої Херсонщини двома ударними дронами-камікадзе типу "Ланцет" в Бериславському і Миколаївському районах. Без жертв.

"Демонструючи свій протест проти зернової ініціативи, рашисти продовжували обстрілювати баржу із збіжжям в Бузько-Дніпровсько-лиманському каналі", – йдеться в повідомленні.

В Чорному морі перебуває угруповання з 10 кораблів, які продовжують маневри під прикриттям кримського узбережжя. Напоготові великий десантний корабель та надводний ракетоносій, споряджений вісьмома "Калібрами".

Російські сили продовжують оборонні операції у Херсонській області. Окупанти ведуть дистанційне мінування районів поблизу лінії фронту, евакуювали військове майно на східний берег річки Дніпро та переформовують частини.

Армія РФ займає інженерні позиції на північний захід від Херсона, готуючись до оборони. Російські колаборанти встановлюють колючий дріт для зміцнення оборонних позицій на північ від Херсона у Чорнобаївці та на захід від Херсона у Білозерці. ЗСУ намагалися прорвати російські позиції у Бериславському районі.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ на півдні знищили три склади з боєприпасами і багато техніки росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути