середа, 10 серпня 2022 02:45

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ на півдні знищили шість осередків живої сили і боєприпасів і три опорних пункти росіян

ЗСУ на півдні знищили шість осередків живої сили і боєприпасів і три опорних пункти росіян
В ОК "Південь" розповіли про стан справ на фронті. Фото: Українська правда

Збройні сили України нанесли сім авіаційних ударів. Влучили в п'ять осередків живої сили, озброєння та техніки противника в Баштанському, Бериславському та Херсонському районах та в два опорні пункти в понад 40 км від Херсону.

Знищено ще один склад боєприпасів в Новоолексіївці та командно-спостережний пункт батальйонної тактичної групи 217-го парашутно-десантного полку ворога в районі села Максима Горького, повідомляє Оперативне командування "Південь" в Facebook.

Підтверджено втрати ворога в кількості 35 окупантів, шість одиниць броньованої та автомобільної техніки, серед яких один танк Т-72 і одна командно-штабна машина.

"Протягом дня ворогом нанесено два ракетних і три авіаційних удари по наших підрозділах. П'ять крилатих ракет типу "повітря – повітря" випущено по літаках Повітряних сил, які наносили удари по ворогу. Втрат нашої авіації не допущено", – йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ озвучили втрати окупантів після удару по Херсонщині

Намагаючись повернути втрачене положення ворог спробував силами десантно-штурмового взводу провести розвідку боєм в напрямку нещодавно визволеного Лозового. Успіху не мав, відступив.

"Важкою ствольною артилерією 152-го калібру обстріляно Криворізький район, поблизу Великої Костромки. Влучання по сільськогосподарських площах обійшлося без людських втрат", – йдеться в дописі.

В Бериславському районі ворог також намагався проводити повітряну розвідку за допомогою БпЛА. Черговий "Орлан-10" був влучно заземлений зенітно-ракетним підрозділом вщент.

Корабельне угруповання ворожого флоту без змін складу та завдань продовжує маневрувати та нести загрозу ракетного удару 16-ма "Калібрами".

Українські артилеристи завдали удару по російських складах у Генічеську – найвіддаленішому районі Херсонщини, який розташований на адміністративному кордоні з Кримом, повідомив радник голови обласної військової адміністрації Сергій Хлань у Facebook.

Він наголосив, що тепер безпечних ділянок на Херсонщині для росіян більше немає.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ на півдні знищили шість осередків живої сили і боєприпасів і три опорних пункти росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути