середа, 15 червня 2022 14:07

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ буде складніше вибити окупантів із Херсона: генерал пояснив, чому

ЗСУ буде складніше вибити окупантів із Херсона: генерал пояснив, чому
Херсонщина в тимчасовій окупації потерпає від рук російських загарбників. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Українським захисникам зараз буде складніше вибити окупантів із Херсона та області. Це пов'язано з тим, що бої на лінії фронту між Миколаївщиною і Херсонщиною перейшли в позиційний характер.

Там "обстріляна кожна ділянка і все заміновано", розповів генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко "Крим.Реалії".

У зв'язку з цим, на його думку, малоймовірним видається новий наступ окупантів на Миколаїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсоні партизани "оригінально" звернулися до окупантів

"Ми трошки втратили дуже важливого оперативного часу і дали їм (окупантам. - Gazeta.ua) можливість трохи зміцнитися. Там зараз дуже добре налаштована робота деяких окремих підрозділів, які монотонно, щодня б'ють по важливих точках, тим самим деморалізують людей. Скажу як є: якби у нас було достатньо сил і засобів, яких у нас не вистачає (техніка, озброєння, артилерія, ППО, підтримка з повітря), якби ми розігналися, повірте, що вони б зупинилися вже за Керченським мостом", - сказав Марченко, який керував обороною Миколаєва.

Він також оцінив оборону ворога на Херсонському напрямку. Назвав її "обороною боягузтва".

"Так, вони заливають бетоном. Але повірте, що коли піде масований наступ, контратака, вони всі побіжать. Тому що вони невмотивовані. У них немає ні бажання, ні мотивації. Їх туди загнали батогами та змусили воювати. Нас ніхто не змушував воювати, ми відбиваємо свій дім", - додав генерал.

Ще в перший день вторгнення РФ на територію України окупанти перейшли адміністративний кордон Херсонської області. На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск російських терористів, мешканці Херсонщини протягом березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. 1 червня стало відомо, що на Херсонщині з боку Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.

15 червня мер Мелітополя Запорізької області Іван Федоров повідомив, що ЗСУ максимально наблизилися до тимчасово захопленого Херсона. За його словами, 14 червня "звітували про відстань 10-15 км".

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ буде складніше вибити окупантів із Херсона: генерал пояснив, чому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути