пʼятниця, 17 лютого 2017 13:08

Жінку оштрафували на 11 тисяч за домашні яблука

Жінку оштрафували на 11 тисяч за домашні яблука

Майже 11 тисяч гривень штрафу має сплатити 76-річна пенсіонерка з Вінниці за торгівлю яблуками.

Протягом минулого року жінка продавала овочі в центрі міста, біля дому. Кілька разів муніципальна поліція робила їй зауваження. Потім склала 4 протоколи. Тепер щомісяця з пенсії жінки відраховують штраф, пише vinnitsaok.

"Уже з мене відрахували дві тисячі вісімсот тридцять три гривні і 60 копійок. Шість місяців відраховували по 274 гривні і 60 копійок", - розповідає пенсіонерка Надія Паненко.

Жінка каже, зауваження від муніципальної поліції були часто. Але не зважала на них. Поки не отримала зменшену пенсію. Жінка одразу звернулася до пенсійного фонду. Там пояснили – це стягнення штрафу.

Муніципальна поліція запевняє, що пропонували жінці безкоштовно торгувати на базарі. Але вона відмовлялася.

"Прийняли рішення накласти на неї 1360 гривень штрафу. Якщо протягом 15-ти днів не сплачує адміністративний штраф, то він подвоюється", - пояснив начальник муніципальної поліції Вінницької міської ради Василь Гайовик.

Сума штрафу склала майже 11 тисяч гривень. Пенсіонерці залишилося сплатити ще 8 тисяч. Хоче подавати на муніципальну поліцію до суду. Вимагатиме скасування усіх постанов.

"Через мізерну пенсію немає на що жити. Адже потрібно і за хату заплатити, і харчі купити, а головне – ліки. Я – інвалід другої групи. Тож вирішила торгувати своїми домашніми фруктами. Щодня заробляла по півсотні гривень" - додає жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 60 т польських яблук знищили у Росії

Муніципальну поліцію створили у Києві. Вона підпорядкована громаді столиці і працюватиме спільно з Національною поліцією.

Зараз ви читаєте новину «Жінку оштрафували на 11 тисяч за домашні яблука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути