Ексклюзиви
субота, 12 вересня 2020 15:35

Зеленському показали новий аеропорт в Одесі

Зеленському показали новий аеропорт в Одесі
Аеропорт може обслуговувати до 2 мільйонів пасажирів на рік. фото пресслужба Президента

Під час робочої поїздки до Одеської області Президент України Володимир Зеленський ознайомився з реалізацією проекту реконструкції та будівництва аеродромного комплексу Міжнародного аеропорту "Одеса". Про це повідомили у пресслужбі Офісу Президента.

Так, міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначив, що нова злітно-посадкова смуга одеського аеропорту має довжину 2800 метрів і ширину 45 метрів. Новий аеродром дасть змогу приймати літаки категорії D, призначені для здійснення польотів середньої та великої дальності, такі як Boeing-747-400/800, за категорією ІІІ ICAO, а також інші борти місткістю до 300 пасажирів. Загальна вартість проекту реконструкції аеродрому становить 3,9 млрд грн.

Міністр інфраструктури додав, що завдяки новій смузі аеропорт зможе приймати понад 2 млн пасажирів на рік, а після будівництва нової рульової доріжки — понад 5 млн пасажирів.

Владислав Криклій зауважив, що після завершення реконструкції стара смуга не працюватиме. Володимир Зеленський поцікавився питанням сертифікації нової злітної смуги. Міністр інфраструктури зазначив, що на жовтень заплановане отримання дозволів на експлуатацію смуги. Смуга має бути введена в експлуатацію до кінця 2020 року.

Глава держави запитав, чи достатньо профінансовані роботи із завершення третьої черги реконструкції смуги. За словами Владислава Криклія, проект будівництва нової рульової доріжки вже готовий і на нього планується витратити понад 900 млн грн, які мають бути закладені в бюджеті. Генеральний підрядник будівництва зазначив, що за вісім місяців після отримання коштів третю чергу будівництва буде реалізовано.

Також Главі держави продемонстрували новий термінал аеропорту, розрахований на прийом трьох мільйонів пасажирів на рік.

Окрім того, перебуваючи з робочою поїздкою в Одеській області, Президент України Володимир Зеленський ознайомився з перебігом реалізації Національної програми "Велике будівництво" в регіоні. Зокрема, Глава держави оглянув спорудження дитячого садка в селищі міського типу Авангард Овідіопольського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зелю - геть!" - під резиденцією Зеленського вимагали імпічменту

Глава Одеської облдержадміністрації Максим Куций розповів, що всього в межах "Великого будівництва" у 2020 році в Одеській області планується реалізувати 16 проектів будівництва, реконструкції та капітального ремонту шкіл, садочків і стадіонів. На реалізацію цих проектів планується залучити кошти в сумі 468,5 млн грн

Зараз ви читаєте новину «Зеленському показали новий аеропорт в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути