Ексклюзиви
пʼятниця, 13 травня 2022 17:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Здавав ворогу, де живуть військові і поліцейські: на Київщині затримали зрадника

Здавав ворогу, де живуть військові і поліцейські: на Київщині затримали зрадника
На Київщині затримали зрадника, який видавав ворогу військових і поліцейських. Фото: npu.gov.ua

Мешканець Київщини повідомляв і показував російським окупантам, де живуть правоохоронці, військові АТО й мисливці. Він перейшов на бік ворога, перебуваючи у селищі Бабинці Київської області.

30-річному зраднику загрожує 15 років в'язниці або довічне ув'язнення. Про це повідомили на офіційному сайті Нацполіції.

Також його підозрюють у крадіжках, які той вчиняв разом із загарбниками. Окрім того, чоловік викрав і спалив авто односельців і намагався заволодіти ще одним транспортним засобом, погрожуючи розправою з боку окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У зрадника Киви конфіскували понад 1,2 млн грн

"Його родичі та односельці розповіли, що на власні бачили, як зрадник показував окупантам хати, в які можна заселитися, "здавав" місця проживання поліцейських, військових, учасників бойових дій, мисливців. Спільно з військовими РФ фігурант ходив по домівках людей і відбирав у них їжу.

Згодом набув такого авторитету серед окупантів, що ті дозволили йому патрулювати територію загарбаного села. Зрадник викрав автомобіль односельця, обклеїв його ворожою символікою та трудився на благо ворогів", – повідомив глава Нацполіції Ігор Клименко.

Жителя Миколаєва підозрюють у коригуванні ракетного удару по оборонному підприємству. Йому повідомили про підозру. Підозру винесли за фактом поширення інформації про розташування військових, за можливості їх ідентифікації на місцевості.

Зараз ви читаєте новину «Здавав ворогу, де живуть військові і поліцейські: на Київщині затримали зрадника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути