Ексклюзиви
четвер, 05 червня 2014 11:40

Завтра на Прикарпатті похоронять вбитого підполковника Сенюка

Завтра на Прикарпатті похоронять вбитого підполковника Сенюка

34-річним Тарасом Сенюком, командиром батальйону 95-ї бригади ВДВ, сьогодні прощаються в Житомирі, а поховають у рідній Коломиї. Чоловік прожив у Житомирі кілька останніх років, поки служив в 1-му аеромобільному батальйоні. 3 червня він загинув під час перестрілки з терористами біля Слов'янська. Терористи напали на колону сил АТО, яка прямувала з Ізюма в Слов'янськ. Під час перестрілки було вбито одного українського військового та 13 поранено.

"Ви знаєте, кожен тиждень когось хоронимо. В голові вже не вкладається, скільки можна. Чому стільки наших прикарпатських хлопців лягає? Сенюка привеземо нині пізно у вечері, бо з ним прощатимуться ще у Житомирі. Завтра, о 12 годині, похоронимо на нашому центральному кладовищі в Коломиї, на вулиці Довбуша. На головній алеї виділили місце для захоронення. Тепер називатиметься "Алея Слави", - говорить заступник міського голови Коломиї Тарас Яворський.

В Коломиї живуть родичі Сенюка. Батьки, брат, дружина та 8-річна донька.
Тарас народився і вчився в Коломиї. Потім поступив в Одеський інститут сухопутних військ.
Перше в своє бойове відрядження проходив в 2003 році в Іраку. Служив командиром механізованого розвідувального взводу з дислокацією. З товаришами контролював відрізок ірано-іракського кордону. В 2007 поїхав з миротворчою місією в Косово, колишньої Югославії. З хлопцями патрулювали неспокійні райони, супроводжувати миротворчі колони, чергували на стаціонарних блок-постах. Мав багато нагород від Об'єднаного командування контингенту миротворчих сил.

3 червня в перестрілці з бойовиками під час антитерористичної акції загинув під Слов"янськом.
"Збиратимемо нині спеціальну комісію міської ради. Обговорюватимемо питання допомоги родині загиблого. Його сім'я не була бідною, мати працювала в дитячому садочку, батько підприємець. Але річ не в тому, хоч так матеріально підтримаємо рідних героя", - додає Яворський.
Нагадаємо, за період окупації Росією, Півдня та Сходу України, загинуло вже 42 українських військових. З них 10 житомирських десантників. І стільки ж прикарпатців

Зараз ви читаєте новину «Завтра на Прикарпатті похоронять вбитого підполковника Сенюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути