Ексклюзиви
пʼятниця, 26 липня 2024 20:02

"Засуньте свої "Привітні" собі у с**ку" - громадськість обурилась, що влада не назвала провулок у Харкові іменем Місько Барбари

У Харкові розпорядженням начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова перейменували три станції метро і 48 вулиць.

Про це повідомив сайт Харківської ОВА.

Водночас громадські діячі, депутати обласної ради, громадські організації розкритикували підписане розпорядження через те, що в топонімах не увічнили деяких діячів, натомість обрали нейтральні назви, пише "Укрінформ".

Зокрема, було відкинуто пропозиції назвати провулок на честь українського музиканта та актора, вокаліста гурту "Мертвий Півень" Міська Барбари.

25 липня представники громадськості зверталися до Харківської ОВА і за добу зібрали понад 420 підписів, сподіваючись, що голова адміністрації дослухається.

Автор: Instagram.com/logvynenko
  Громадськість обурилась, що влада не назвала провулок у Харкові іменем музиканта та актора Місько Барбари
Громадськість обурилась, що влада не назвала провулок у Харкові іменем музиканта та актора Місько Барбари

"Замість того, щоб назвати провулок у Харкові іменем Міська Барбари Харківська група деколонізації ОВА проголосували за назву Привітна. Привітна, бл*дь! Крім Міська, не знайшли підтримку імена Симона Петлюри, Левка Лукʼяненка, Євгена Коновальця. Гарна компанія, Місь. Проти них усіх виступив заступник харківського мера - Олександр Новак", - написав письменник Богдан Логвиненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві пропонують встановити пам'ятник Рейгану на місці повалених Леніна чи Ватутіна - петиція

Також змінити назву провулка на імені Міська Барбари закликав PEN Ukraine.

"Вважаємо це рішення помилковим і закликаємо харківську владу гідно й належно вшанувати пам'ять людини, яка боролася за український Харків і безмежно його любила", - сказала громадська організація.

"Понад 20 років свого життя Місько прожив у Харкові. Барбара грав у театрі "Арабески" - одному з головних театральних явищ незалежної України, а окрім того, розвивав і підтримував численні культурні ініціативи в місті", - нагадали PEN Ukraine.

"Що, є якась таємна квота на українські імена в харківській міській топоніміці - щоб не забагато їх було? І якраз на Барбарі "піво кончілось"?", - запитала Оксана Забужко.

Підтримав ідею перейменувати провулок в імені Міська Барбари і Сергій Жадан.

Відстоювати запропоновані на обговоренні пропозиції представники громадських організацій не змогли - їх не покликали на засідання, сказав лідер руху "Деколонізація. Україна" Вадим Поздняков, повідомили "Суспільне".

Український музикант та актор Михайло Барбара помер у Харкові 11 жовтня 2021 року. Музиканта поховали на міському кладовищі №2 у Харкові.

Зараз ви читаєте новину «"Засуньте свої "Привітні" собі у с**ку" - громадськість обурилась, що влада не назвала провулок у Харкові іменем Місько Барбари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути